Starten på et referat i Bladet av 17. februar starter slik: «Årsmøtet i Malvik Arbeiderparti ble mer dramatisk enn de fleste hadde forespeilet seg».

Det er mildest talt å koke «suppe på en spiker». Det er vel få som har vært på så mange årsmøter i Malvik Arbeiderparti som undertegnede. Det mest dramatiske jeg opplevde var at når jeg gikk ut av møterommet var det tre journalister som sto i gangen.

Så lenge jeg kan huske tilbake, har dette aldri skjedd før. Det har heller ikke skjedd at folk i media har vist så stor interesse for å være til stede på et årsmøte. Så stor var pågangen at styret måtte ta stilling til om media skulle få adgang til møtet. At de ikke fikk være til stede, synes jeg var et klokt valg. På et årsmøte må medlemmene få anledning til uttale seg uten å måtte tilpasse seg de som ikke er medlemmer. Møtet hadde også besøk av nestleder i partiet, Jan Chr. Vestre, som holdt en meget kort, men god og interessant innledning til debatt. Også for denne delen av programmet var det bra at media ikke var til stede.

Sannsynligvis var det en uttalelse fra et medlem som varslet eventuelt mistillitsforslag til styret som fenget medias store interesse. Uerfarenhet og mangel på organisasjonsmessig praksis må kunne aksepteres. Alle som har vært med en stund vet at å utvise mistillit er noe annet enn å ikke være enig i sak. Det burde også mediefolk vite, men vanligvis blir slikt oversett i kampen om å skape oppslag, om politikere og politiske partier spesielt.

Akkurat nå ser det ut som om det er blitt en «trend» blant folk i media å være negative til Arbeiderpartiet. Jeg kan ikke huske sist jeg leste eller så noe i media som er positivt i f.eks. forhold til regjeringen eller Arbeiderpartiet.

Når jeg skriver dette innlegget har jeg i bakhodet uttalelsene fra forfatter Lars Saabye Christensen på Dagsrevyen. Han ble intervjuet i forbindelse med nylig avviklet 70-årsdag. Han uttalte seg om endringer med alderdommen og sa at han lettere lot seg irritere.

Personlig lar jeg meg irritere av uriktige påstander, ukorrekte opplysninger og at folk i media bestandig skal sette dagsorden. Går dette ut over enkeltmennesker, blir jeg ekstra irritert.

Årsmøtet i Malvik Arbeiderparti hadde større oppslutning enn på mange år og aktiviteten var også meget stor. Det var mange forslag og uttalelser, samt stor debatt, spesielt om formuleringer. Det ble utført godt arbeid om det som ble endelige vedtak. Det hadde vært merkelig om ikke noen av vedtakene ble gjort med noen få stemmer mot. Det er visst det som betegnes som demokrati.

Øyvind Haagenstad