Til slutt endte det med seier 29-24 til Tynset over Stjørdals-Blink, noe som betyr at stjørdalingene også neste år må spille i tredjedivisjon etter 59-55 sammenlagt over to kamper.

- Stemningen er ikke akkurat i taket. Det var svært bittert å tape dette oppgjøret.  Hjemturen blir mye lengre enn planlagt etter tapet, sier Andreas Salberg Jensen, som scoret ett mål i kampen.

Busslast med tilhengere

Stjørdals-Blink hadde ett mål å gå på etter den første av to kvalifiseringskamper. Kampen i Hegrahallen endte 31-30, men ett mål i håndball er langt i fra noen betryggende avstand. I praksis måtte Stjørdals-Blink helst vinne oppgjøret for å være sikret opprykk til andredivisjon.

Til å hjelpe seg hadde laget med seg en busslast med supportere som ga alt fra tribuneplass i Tynsethallen.

Tett og jevnt i starten

Tynset var i føringen stort sett gjennom hele førsteomgangen, og ledet både 4-2 etter syv minutter og 8-7 ni minutter senere. To minutter før hvilen ledet fortsatt Tynset, men knepent 14-13. Ved pause var stillingen 15-14.

- I førsteomgangen er vi på nivået vi skal være, og spiller like godt som i Hegrahallen. Da vi gikk ut i andreomgang følte vi at vi hadde noenlunde kontroll, sier Salberg Jensen.

Tynset dro i fra

I andreomgang holdt stillingen seg til å begynne med. Etter 35 minutter ledet hedmarkingene 17-16, men så sa Tynset takk for følget. Etter åtte minutter ledet vertene 18-16 og etter 40 minutter var stillingen 20-16.

Midtveis i andreomgangen hadde Tynset økt avstanden med ytterligere ett mål, og stillingen var 22-17. Det vil si at Stjørdals-Blink kun scoret ett mål i løpet av ti minutter, og det holder ikke mot et så godt lag som Tynset.

- Det gikk skeis i andreomgangen. Tynset spiller ufint, og vi surner og mister konsentrasjonen. I tillegg gjør vi alt for mange personlige feil. Vi greide ikke å beholde det kollektive spillet, sier Salberg Jensen.

Stjørdals-Blink nærmet seg

Utover omgangen stabiliserte avstanden seg, og Stjørdals-Blink kappet noe inn på forspranget. Ti minutter før slutt var stillingen 24-21 til hjemmelaget. I denne perioden sto Hallvard Brekken godt i mål for stjørdalingene.

Dessverre holdt det ikke, og etter 55 minutter var vertene i føringen med 28-22 og kampen var i realiteten avgjort. Til slutt endte det 29-24.

Toppscorer for Stjørdals-Blink ble Alexander Gylland med åtte mål.