Nå vil det unge SHK-laget forsøke å vinne mot alle topplagene.

- Vi kan verken rykke opp eller ned. Kampen mot Levanger2 markerte begynnelsen på vår egen miniserie, som går ut på at vi skal slå alle lagene som ligger foran oss på tabellen. Nå har vi tatt vår første skalp.

SHK-trener Björn Blomquist, som tidligere var trener for Levangers eliteserielag, hadde god grunn til å smile tilfreds etter storseieren 24-14 over Levanger2.

- I forhold til motstanderen var dette kanskje vår beste forsvarskamp denne sesongen, sier svensken.

God målvakt

14 baklengs er nesten oppsiktsvekkende lite i håndball. Anført av en svært opplagt målvakt i Susanne Eide Haug, og et meget kompakt forsvarspill, ble Levanger-jentene til tider drevet til vannvidd i sitt forsøk på å score mål.

Ved pause ledet SHK 13-9, men SHK brukte ikke lang tid av andreomgangen til å dra i fra.

Midtveis ledet SHK 19-11, men selv om kampen i realiteten var avgjort, lot ikke vertskapet gjestene fra Innherred få noen gratismål.

Spillerne holdt fokus på forsvarsspillet helt til sluttsignalet lød.

- Den tiden er forbi

Angrepsmessig opptrer laget med langt større trygghet enn tidligere. Spesielt er etablert angrepsspill på et helt annet nivå enn i fjor høst.

I førsteomgang opplevde SHK-jentene måltørke i 8-9 minutter. Nok til at spillerne kunne bli nervøse. Det skjedde ikke.

- Hadde det hendt tidlig i fjor høst, ville laget falt sammen. Den tiden er forbi, sier Blomquist.

To toppscorere

Toppscorer for SHK ble Mia Kildal Bakken og Kristin Dokmo med seks mål hver.

På søndag kommer Melhus/Gimse, et av de andre topplagene som treneren mener SHK skal slå og som SHK tapte knepent for i fjor høst.

Kristin Dokmo leverte en god kamp, og scoret seks mål i storseieren over Levanger2. Foto: Frank Skaufel Foto: Frank Skaufel