Erik Foss er ikke i tvil: Det var en bjørn som krysset Selbuveien foran bilen hans i Elvran i to-tiden sist mandag.

- Jeg kom kjørende fra Stjørdal på vei hjem til Selbustrand. Like før 60-sonen i Elvran begynner, oppdaget vi dyret som kom fort over veien, hoppet opp på veikanten og forsvant, forteller Erik Foss.

Varslet

Han ringte øyeblikkelig en kompis som varslet gårdbrukere i området om det han hadde sett. Han har også snakket med rovviltkontakten i Selbu, som ut fra beskrivelsen mener dette dreier seg om en ungbjørn.

Ifølge Erik Foss var skapningen nemlig ikke av de største.

Samme bjørn

Rovviltkontakt Ivar Rimul i Stjørdal har ikke snakket med Erik Foss selv. Men han finner ingen grunn til å tvile på at det var en bjørn som krysset veien foran Erik Foss og den 12 år gamle sønnen, som også satt på bilen.

Rimul tror også at dette er den samme bjørnen som tok et lam ved Flaksjøen dagen før.

«Stemmer bra»

- Det er neppe så mange bjørner som frekventerer nettopp dette området akkurat nå . Dessuten stemmer observasjonen bra med retningen der bjørnen i Hegra forsvant søndag kveld. Den kan ha krysset Selbuvegen om kvelden, og nå krysset den veien på nytt i retning Flaksjøen, sier Rimul.

Spennende

Erik Foss syns møtet med bamsen var en både spennende og artig opplevelse.

- Det er sørgelig at den skal ødelegge for dem som driver beitenæring. Men den er et dyr som vi har i naturen, og som hører hjemme her, sier Erik Foss.