Leger uten grenser besøker Stjørdal med sin spesielle utstilling.

Bilen står på Torget et par dager, og her finner du Vibeke Rolund og Fredrik Gullien som har mye å fortelle, både om organisasjonens arbeid og situasjonen rundt omkring.

Svarer på spørsmål

De svarer på spørsmål og viser utstillingen som de kjører rundt med. Den har temaet "De glemte krisene", som er de krisene i verden som ikke blir ratt opp i media, eller som folk har glemt.

De krisene som skjer i verden som ikke blir tatt opp i media eller som folk har glemt.

- Et team fra Leger uten grenser reiser rundt med utstillingen. Den startet i nord, kommet til Stjørdal og skal hit ned til Oslo igjen, forteller Vilde Ingstad (24). Hun er praktikant i Norges Fredsråd, og jobber i tillegg som giverassistent på kontoret til Leger uten grenser i Oslo.

- Meningen å år er å få med litt mindre plasser, ikke bare de store byene. Derfor er utstillingen innom Stjørdal, forteller hun.

Etter kort tid på Torget var folk innom for å prate med Leger uten grenser.

- Det virker som det er bra interesse her, sier Fredrik Gullien.

Om vår egen frykt

Leger Uten Grenser stiller et spørsmål som er verd å tenke over. Er det helst når vi frykter for våre egne liv og vår egen fremtid, at vi er beredt til å hjelpe?

"Vi måtte isolere ebolaen, og passe på at den farlige sykdommen ikke rammet oss selv. Og vi så tusenvis av flyktninger på vei inn i Norge. Mens det er lett å glemme og overse de krisene som er langt unna oss selv", påpeker  lege Morten Rostrup i Leger uten grenser.

Årets glemte kriser

Leger uten grenser vil ha oss til å få oss til å tenke litt lenger, og lister opp ti kriser som vi bør bry oss om:

7100 dødfødsler hver eneste dag

Svært mange barn fødes uten tegn til liv. Vi vet hvordan vi kan forhindre det, men lite gjøres.

Malawi: De glemte fangene

Selv om du har begått en kriminell handling har du rett til helsehjelp, men i Malawi har fangene liten tilgang til lege og står i fare for hiv, underernæring og tuberkulose.

Tabubelagt og dødelig: Absurd medisinpris for hepatitt C

Ny og effektiv medisin finnes mot hepatitt C, men gjennomført behandling kan koste hundretusenvis av kroner. Samtidig dør over en halv million mennesker, fordi ubehandlet kan sykdommen lede til leversvikt og død.

Mexico: Grov vold mot mennesker på flukt

300.000 sentralamerikanere blir utsatt for drap, vold og overgrep på flukt gjennom Mexico hvert år. Uten lovlige papirer har de ingen tilgang til helsehjelp.

Kune 2 prosent får nye tuberkulosemedisiner

Etter et halvt århundre med giftig behandling har vi nå en ny medisin mot verdens dødeligste infeksjonssykdom. Dessverre har bare en håndfull mennesker tilgang.

Tsjadsjøen: En av Afrikas største humanitære kriser

Ekstrem vold driver millioner på flukt i et område som er ribbet for penger, mat og helsehjelp.

Tanzania: Flyktningeleirer på bristepunktet

140.000 mennesker har flyktet fra Burundi til Tanzania. Leirene de bor i er overbefolket, og hver dag krysser enda flere mennesker grensen.

Verden glemmer DR Kongo i hivkampen

Uansett hvor viktig verdens regjeringer sier hivbehandling er: Bor du i Den Demokratiske Republikken Kongo, er sjansene små for at du får medisinene du trenger for å overleve.

Lungebetennelse dreper 1 million barn i året

Det finnes en effektiv vaksine mot lungebetennelse, allikevel tar sykdommen flest barneliv i verden.

Kolera og kaos i Kenyas evige flyktningeleir

I verdens største flyktningleir Dadaab lever over 325.000 mennesker i fare for kolera og underernæring, og i usikkerhet om hva fremtiden vil bringe.