I dag ble det kjent at Norge og Sverige har lagt fram en søknad om en ny langrennstour i 2020. Søknaden ble presentert på  FIS' høstmøte i Zürich i dag.

Én etappe i en slik langrenns-tour vil i så fall gå fra Sverige til Norge. I tillegg blir det renn i Øsersund, Åre og Trondheim. Detaljene er ennå ikke fastsatt.

Dragkamp

- Meråker er så avgjort aktuelt for et renn fra Sverige til Norge. For to-tre uker siden hadde vi besøk av både NRK og Norges skiforbund. i så fall er det traséen til Storlirennet som er aktuell, med innkomst i Grova, sier Øyvind Slungård.

Men Meråker er ikke alene i kampen om et slikt renn. Det er krefter i Steinkjer som vil ha et slikt skirenn lagt dit. Skiforbundet og NRK har også vært der for å se på forholdene.

Et løft

Øyvind Slungård sier at det vil bety enormt for både Meårker og området rundt hvis et slikt renn blir lagt til kommunen.

- Det vil føre med seg voldsom publisitet over hele verden, og det vil utvilsomt gi turisme og reiseliv et kraftig oppsving. Samtidig gir det oss en mulighet til å utvikle både anlegg og kompetanse, sier han.

"Fantastisk!"

Åge Skinstad, Norges representant i FIS' World Cup-komité, sier det slik:

- Å få en egen ski-tour i et av verdens mest langrennsinteresserte områder, blir fantastisk. Vi får vist fram idretten vår på en måte som vil gi et løft for langrennssporten, sier Åge Skinstad.