– det er sørgelig det som skjer på Glen Dimplex. Jeg er på veg dit ut akkurat nå.

Det sa ordfører Ivar Vigdenes i 15-tida onsdag. Han sto akkurat klar til å kjøre ned til Tangen for å besøke de ansatte.

Samtale med de ansatte

– bare for ett år siden var jeg der også på et besøk. Fortegnet da var langt mer hyggelig. De hadde gjort store investeringer. Det ble gitt forsikringer om varige arbeidsplasser i lang tid framover. Så jeg skal innrømme, jeg er overrasket, skuffet og lei meg, sier ordføreren.

– Hva kan du fortelle dem om hva du kan bidra med i en sådan stund?

– Det er vanskelig å se hva jeg kan bidra med nå. Jeg skal likevel ha en samtale med dem om dette i ettermiddag. Da for å finne ut om det rett og slett er noe vi kan bidra med. Det har vært offentlig støtte inn i bedriften de siste årene,  for jeg har også hatt en forståelse av at om selskapet, som sådan har hatt små marginer, så har det vært en positiv utvikling i resultatene lokalt.   Dette vil jeg nå spørre mer om, sier Vigdenes.

Vil ikke gi falske forhåpninger

– Her er det tatt en beslutning av en stor eier. Vanskelig å rokke ved den?

– Jeg ønsker ikke her å bidra til falske forhåpninger. Kommunen sitter med begrensede virkemidler i denne typen saker. Vi er reguleringsmyndigheten, legger tilrette , mens utviklinga av det britiske pundet får vi gjort svært lite med, sier ordføreren.

– Bidra til ny virksomhet i lokalene?

– Det er det vanskelig å si noe om i dag.

– Kan denne nedlegginga sette fart på en omregulering av områdene rundt krysset E6/ Havnevegen, fra industri til Handelsvirksomhet?

– Nei, nei, sier ordføreren.

Vigdenes dro på besøk for å få  mer informasjon om konklusjonen om nedlegging.

– Så vil jeg overbringe mine og lokalsamfunnets beklagelser over at  de har kommet i den situasjonen de er i.

– Ser du at Stjørdal kommune kunne gjort noe mer for bedriften?

– Klarer ikke å se det akkurat nå, sier Ivar Vigdenes.