– Når køene vokser, står også lastebilene stille. Det går utover våre muligheter til å levere varer tidsnok. Dette har allerede fått konsekvenser for kundene våre, og stressnivået hos sjåførene øker, sa administrerende direktør Geir A. Mo i NLF torsdag.

Sikre vilkår

Søknaden om dispensasjon fra kjøre- og hviletidene i veitransportsektoren ble sendt Statens vegvesen torsdag. Fredag sendte Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) et brev med sitt syn på saken.

– Kjøre- og hviletidsbestemmelsene er felles europeiske regler for å sikre gode arbeidsvilkår for sjåførene og for å ivareta trafikksikkerheten. En dispensasjon fra disse reglene vil føre til det motsatte resultat av det Norsk Lokomotivmannsforbund kjemper for, det vil si en god sikkerhet for arbeidstakere, brukere og samfunnet for øvrig, sier NTLs leder Lars Johnsen.

Trappet opp

Lokførerstreiken brøt ut etter at partene ikke kom til enighet i meklingen 28. september. Med opptrappingen med seks lokførere som ble varslet fredag, vil 124 medlemmer være i streik onsdag neste uke. Mandag denne uka ble ytterligere 60 konduktører på Østfoldbanen permittert.