Torsdag kveld korrigerte Vigdenes flere ganger politikere som tok ordet under møtet i kommunestyret.

Fikk korreks

Fremskrittspartiets Bjørn Ole Håve og Miljøpartiets Tommy Reinås var to av stjørdalspolitikerne som pådro seg korreks av ordføreren da de benevnte politikerkolleger i salen med fornavn.

- Vi benevner andre kommunestyremedlemmer som «representanten» og gjerne med etternavn, presiserte Vigdenes flere ganger fra dirigentplassen i kommunestyresalen.

Høflige former

Overfor bladet.no presiserer ordfører Ivar Vigdenes at kommunestyret er kommunens og innbyggernes øverste organ. Her bør ordskiftet foregå i høflige og korrekte former.

- Det både av respekt for alle som deltar i ordskiftet, men også av respekt for de mange tilhørerne, sier Vigdenes.

Diskusjonen i kommunestyret kringkastes nemlig både i nærradioen og direkte med lyd og bilde på internett.

Ikke «høl i haue»

I møtet torsdag kveld reagerte ordfører Ivar Vigdenes også på andre karakteristikker som ble gitt fra talerstolen. Miljøpartiets Tommy Reinås karakteriserte et vedtak som «høl i haue» under diskusjonen om planprogrammet for Stjørdal kommune.

¬- Kommunestyrevedtak aldri fortjener aldri denne karakteristikken. Representantene kan kalle vedtak som ukloke eller si at de er uenige. Men ikke karakteristikker av typen Reinås ga, presiserte ordføreren.

Den beskjeden tok lokalpolitiker Tommy Reinås til seg.

- Jeg medgir at jeg ble litt revet med. Men jeg innser at det var «uklokt» av meg å bruke slike karakteristikker, sier Reinås.