Aller størst er økningen av søkere innenfor service og samferdsel, der antall søkere har økt med 30,5 prosent fra i fjor. Deretter følger teknikk og industriell produksjon, med en økning på 29,9 prosent.

Også naturbruk er et fag i vekst. Her har økningen vært på 6,4 prosent.

Nedgang

Størst nedgang har det vært innenfor restaurant- og matfag, som har 21,3 prosent færre søkere i år enn i fjor. Idrettsfag opplever en nedgang på 11,6 prosent, mens design og håndverk har en nedgang på 11,5 prosent ifølge tallene fra Nord-Trøndelag fylkeskommune.

Endringer

Fylkeskommunen understreker at søkertallene ikke må blandes sammen med skolenes kapasitet.

Det vil komme endringer i søkertallene utover våren. Fylkeskommunen vil få søkere fra andre fylker, og noen vil av ulike grunner endre søknadene sine. Alle søknader skal også kvalitetssikres opp mot inntakskrav.

Nesten 100 prosent

I alt går 1896 elever ut fra grunnskolen i Nord-Trøndelag i 2017. De aller fleste av disse, 1848 elever, har søkt videregående opplæring. Det vil si at 97,47 prosent av alle avgangselever i fylket søker videregående opplæring.

45,43 prosent av søkerne har søkt på studieforberedende utdanningsprogram. De andre, 54,57 prosent, har søkt på yrkesfaglige utdanningsprogram