På Hauganfjæra Camping har en storfamilie fra Stjørdal funnet sitt fristed. I løpet av de siste fire årene har familien Øverkil/Tyholt satt opp fire vogner på det samme feltet.

Stortrives

- Vi er ikke sammen hele tiden, men vi stortrives her. Dette er vårt fristed, sier Hege Tyholt, som sammen med mannen Kjell Inge Bang og barna Elina (6), Alice (2) og lille William etablerte feriestedet sitt for tre år siden.

En av årsakene til at Hauganfjæra er populær, er friheten barna opplever og ikke minst at det finnes mange aktiviteter å delta på.

- I går spilte vi trimbingo, og i dag skal vi spille golf, forteller Elina.

Oldemor

Det hele startet for fire år siden da oldemor Mali Øverkil bestemte seg for å finne seg et feriested i nærheten av Stjørdal. Hauganfjæra Camping på Frosta ble valgt ut.

- Dette feltet var helt nytt, og jeg var blant de første som fikk plass. Dermed kunne jeg får det slik som jeg ville. Jeg leide blant annet inn snekkere til å sette opp spikerteltet, sier Mali Øverkil.

Like etterpå var det datteren Wenche og mannen Ove som mente at Frosta og Hauganfjæra var en fin plass å tilbringe fritiden. Deretter fulgte begge døtrene opp med hver sin vogn.

- Nå har vi fire vogner og til sammen er vi fire generasjoner her, sier Mali Øverkil.

Nesten hver helg

Når man legger ned penger og innsats for å bygge sitt feriested, er det viktig at stedet blir benyttet. Det er det ingen fare for når det gjelder de fire generasjonene fra Stjørdal .

- Vi starter sesongen nå i påsken, og kommer til å reise hit nesten hver eneste helg. Jeg har for tiden mammapermisjon, og i sommer kommer jeg til å være på Hauganfjæra mye sammen med barna, sier Hege Tyholt.

Drømmepåske

Været i påsken har inneholdt det meste av det en meteorolog setter pris på, men de siste dagene har været tatt seg opp.

- Da det regnet, holdt jeg meg inne. Men langfredag og i dag, på påskeaften, er det kjempevær. Resten av påskehelgen er det også meldt finvær. Dette blir en drømmepåske, sier Mali Øverkil.

Mali Øverkil har ordnet et romslig spikertelt, med platting og en plenflekk rundt campingvognen på Frosta. Foto: Frank Skaufel