Torstein Mørseth og Stjørdal Næringsforum leter etter kandidater som fortjener prisen for årets gründer.

– Formålet med gründerprisen er å stimulere til nytenkning og nyskapning og samtidig bidra til å utvikle en positiv «gründerånd», sier Mørseth.

Han oppfordrer leserne til å sende inn forslag til Stjørdal næringsforum innen 2. mai. Prisen skal deles ut under Forsprangkonferanse. En konferanse som arrangeres på Scandic Hell 9. mai.

Pris for teknologibedrifter

I fjor var det Arve Leren som fikk Ola Bakkens gründerpris for sitt arbeid med å starte nye teknologibedrifter i Stjørdal. Han fikk skryt av juryen for å se muligheter der andre gir opp.

Forsprangkonferansen samler hvert år et hundretalls deltakere fra næringsliv, kommuner og organisasjoner i Værnesregionen.

Bidrar til arbeidsplasser

Mørseth forteller at det i år introduserer en ny gründerpris som skal stimulere til nyskaping i næringslivet og bidra til økt oppmerksomheten og anerkjennelse av innovativ næringsvirksomhet.

– Vellykkede gründere bidrar både til optimisme, verdiskaping og flere arbeidsplasser i Værnesregionen. Gründerprisen skal sette fokus på betydningen av arbeidsplasser og næringsliv og oppmuntre andre til nyskapning, sier Mørseth.

Han forklarer at prisen i hovedsak skal rettes mot personer eller bedrifter som har tatt initiativ til å starte ny næringsvirksomhet.

– Evne til å bruke sin kunnskap, kreativitet og risikovillighet vil stå sentralt. En gründer vil ofte være karakterisert av å ha stor tro på egen ide, være løsningsorientert, være villig til å ta risiko og ha vilje til å stå løpet ut, sier Mørseth.

Stemmer på konferansen

Ved vurderingen av kandidatene, legges følgende kriterier til grunn:

  • Kandidaten tenker eller har tenkt innovativt for å nå sine mål

  • Ideen har potensiale for og ambisjoner om aktivitet, arbeidsplasser og vekst.

  • Utgangspunkt er en konkret tjeneste eller produkt som er kommet så langt i sin utvikling at potensialet for kommersialisering er sannsynliggjort eller realisert.

  • Ideen bør ha potensiale for kommersialisering eller utvikling av Værnesregionen.

  • Ideen skal være bærekraftig i miljømessig forstand.

Tre kandidater vil bli innstilt til presentasjon på Forsprangkonferansen og får presentere seg på konferansen. Deretter vil konferansedeltakerne få mulighet til å stemme over vinneren.