Nord-Trøndelag E-verk (NTE) har fått konsesjon for å bygge Skurdalsåa kraftverk. Men det er usikkert når kraftverket eventuelt blir bygd. Kanskje blir det ikke bygd i det hele tatt.

Lønnsomt?

- Vi har ikke tatt stilling til når det eventuelt blir bygd. Vi må nå regne gjennom prosjektet for å se om det er lønnsomhet i det, sier energidirektør Kenneth Brandsås i NTE.

Energidirektøren tør ikke si når NTE eventuelt fatter en investeringsbeslutning.

Kraftpriser

- Det vet jeg ikke. Vi har nettopp fått melding om at vi har fått konsesjon. Så må vi vurdere lønnsomheten både i lys av forutsetningene i konsesjonen, og i lys av kraftprisene. Hvis vi finner ut at det er lønnsomhet i prosjektet, må vi også se om det når opp i våre interne prioriteringer av hvilke prosjekt vi velger å bruke penger på, sier Kenneth Brandsås.

660 husstander

Hvis Skurdalsåa kraftverk blir bygd, vil det være et nytt kraftverk med en årlig produksjon på rundt 13,2 GWh. Det tilsvarer strømforbruket til rundt 660 husstander.

Skurdalsåa renner ut fra Skurdalssjøen, som allerede er regulert fra før. NVE mener tiltaket blir lite synlig for turistene i området.