Lene Rønning (43) fra Stjørdal ble like før påske ansatt som ny barnevernsleder i Værnesregionen. Allerede fra årsskifte har hun fungert i stillingen på midlertidig basis.

– Nå var stillingen utlyst. Jeg søkte, ble intervjuet, og siden jeg fikk jobben er de nok fornøyd med intervjuet og de tankene jeg har gjort meg i forhold til lederjobben, sier Rønning, som var i fast jobb fra 20. april.

Turbulent

En noe turbulent tid i barnevernet resulterte fra årsskiftet i at Rønning kom inn og midlertidig overtok ledelsen av barnevernet. Hun skulle gjøre en ryddejobb.

– Mandatet jeg fikk da jeg startet på nyåret, var å starte en kartlegging av det jeg så og hørte. Også umiddelbart å berede grunnen for endringer. Det var også slik at da jeg startet, tenkte jeg ikke at jeg var i en midlertidig jobb. Jeg startet med det jeg hadde fått beskjed om. Det var også gjort noe kartlegging før årsskiftet, så det var også noe å ta tak i der med en gang. Det hadde jo allerede vært et tilsyn fra fylkesmannen, sier Rønning.

Hun understreker at jobben hennes var og er å lede tjenesten, uavhengig av stillingen er midlertidig eller fast.

– Her skal det gjøres en ryddejobb, hvor lang tid er det før du er i mål?

– Det vil ta tid. Det er et oppryddingsarbeide som må gjøres. Jeg har sagt til politikerne og rådmennene i de fem kommunene i Værnesregionen at det vil gå ett år før vi vil se  store endringer, og to år før vi kanskje kan si at vi er mer der vi vil og skal være.

Nye rutiner

– Hva er endringene?

– Nye rutiner, nye måter å tenke på og internkontroll. Verden forandrer seg og føringene fra staten endrer seg. Vi må ta på alvor at å endre systemer og rutiner tar tid, sier Rønning.

Hun legger til:

- Vi ser at det her er et forbedringspotensial. Det tar vi alvorlig, og tar tak i det, sier Lene Rønning.

Veldig rett

– Det som var veldig godt for Stjørdal kommune var at vi hadde flere gode søkere. Prosessen var god, og vi i ansettelsesutvalget var godt fornøyd med at vi var enstemmig om innstillinga, og svært  fornøyde med at Lene takket ja. Det vi her har gjort, kjennes veldig riktig, sier rådmannen i Stjørdal, Anne Kathrine Slungård.