Leder for aksjonsgruppa for å bevare Skjelstadmark skole krever nå å få høre hva de ulike politiske partiene har bestemt seg for i spørsmålet om bevaring eller nedleggelse av grendeskolene.

– Høringsfristen for skolerapporten, som er lagt fram fra rådmannen, er over, og politikerne bør ha satt seg grundig inn i den og gjort seg opp en mening om hva de mener. Da utredningen av nedleggelse av grendeskolene ble vedtatt i kommunestyret i desember i fjor, var mange vage og uklare. Nå bør vi få et svar om hva de mener, sier Torunn Beathe Gederaas.

For alle

Folkemøtet avholdes på Vårtun i Skjelstadmark, men folk fra både Forradal, Flora og Elvran har meldt sin ankomst til møtet. Det har også politikerne fra de fleste partier.

– De eneste vi mangler svar fra er Miljøpartiet de Grøne og Kristelig Folkeparti. Ellers stiller alle partier med sine toppkandidater i denne debatten.

Gederaas vil innlede debatten der hun blant annet vil påpeke en del feil og mangler ved skolerapporten. – Deretter får politikerne tre minutter hver til å fremføre sitt standpunkt, før blir det åpnet for spørsmål fra salen. Dette er ikke en politisk debatt, men et møte der folk skal få svar på sine spørsmål.

Privat alternativ

Etter utspørringen er ferdig, vil det bli en pause før møtet fortsetter der man ser på mulighetene for å etablere et privat alternativ i Skjelstadmark.

–Vi får besøk fra Steinkjer Montessori-skole, som forteller om deres ideologi og om mulighetene som ligger i å lage en privat skole. Dette betyr ikke at vi har gitt opp muligheten for at Skjelstadmark skole skal bestå som kommunal skole, men rett og slett for å vise at dette er et reelt alternativ om vi skulle bli lagt ned, og at det er greit å informere om alternativene nå når vi først er samlet. Men først og fremst håper vi at politikerne kommer med positive svar til oss og at skolen vår får bestå, sier Torunn Beathe Gederaas.