Fotballtalentet Edvard Sandvik Tagseth (16) flytter fra Frosta til Liverpool i sommer der han for alvor bli innlemmet i Liverpool Footballclubs (LFC) akademi.

Ungguttens foreldre og besteforeldre er fra Skatval og Stjørdal. Det var for et par år siden han fikk kontrakt med LFC og han har kombinert spill for Neset med spill for aldersbestemte lag for LFC når han har vært på treningsopphold i byen på nordvestkysten av England. Under sine siste opphold i Liverpool har han blant annet hatt Liverpool-legenden Steven Gerrard som trener på klubbens U18-årslag etter at Gerrard kom til klubben etter å ha spilt for LA Galaxy i USA den siste delen av karrieren.

Liverpoollegenden Steven Gerrard er ansatt som manager for Liverpools 18-årslag. Foto: AP Photo/Tim Ireland

Manager

Men nå får han Gerrard som sjef. Ifølge BBC Sport Football er nemlig Gerrard blitt ansatt som manager for U18-årslaget. Gerrard har spilt 710 kamper for Liverpool og høydepunktet kom da han ledet klubben til Champions League-tittelen i 2005 etter seier over AC Milan i finalen i Istanbul i Tyrkia. Gerrard har også 114 landskamper for England, 38 av dem som kaptein.

Gjøre sitt beste

Gerrard uttaler til BBC Sport Football at spillerne på akademiet må gjøre sitt beste og ofre alt.

–Ikke bli for komfortabel fordi den harde jobben begynner først når du forlater akademiet. Det er et stort sjokk for spillere når de forlater akademiet, sier Steven Gerrard som har uttalt seg i rosende ordelag om Tagseth ved tidligere anledninger.

Edvard Sandvik Tagseth blir ferdig med 10. klasse ved Frosta skole om knappe to måneder. Deretter blir det permanent flytting til Liverpool der han skal bo hos en vertsfamilie i nærheten av fotballklubbens akademi.

Kroatia

Men først skal han delta med det norske U17-landslaget i EM-sluttspillet i Kroatia. Første kamp er mot England torsdag 4. mai. Så følger Nederland 7. mai og Ukraina i den siste gruppespillkampen onsdag 10. mai. Edvard Sandvik Tagseth er den eneste spilleren født i 2001 i den norske troppen som består av spillere født i 1999. De to beste lagene i pulja går til semifianlen.