Damekoret Cantus fra Trondheim holder konsert i kulturhuset tirsdag 6. juni.

– Vi gleder oss veldig. Det blir stor stas. Og kirka er et spennende rom å holde en konsert i, sier dirigent Tove Ramlo-Ystad.

Sulten

Cantus er kanskje mest kjent for å stå bak åpningssporet på Disney-filmen «Frozen». Damekoret ble stiftet i 1986. Snittalderen i koret er 30 år, opplyser Ramlo-Ystad, som har vært dirigent i alle årene.

– Det er utrolig inspirerende og givende. Kormedlemmene er hele tiden sulten på nye opplevelser, og vi har det veldig sjelden kjedelig, sier hun og smiler.

Dramatisk skildring

Dirigenten lover det blir vakre folketoner, kjente melodier og nye spennende tekster. På repertoaret denne kvelden er blant annet «Psalm 9» av Mia Makaroff, med tekst av Mahmoud Darwish, som er en av Palestinas mest kjente diktere. Den dramatiske skildringen av å skilles fra sitt hjemland står i sterk kontrast til «Salve Regina» av Frank Havrøy.

Lenge siden sist

Tove Ramlo-Ystad nevner også «Mu vaibmo vadjol doppe» av Frode Fjellheim, hvor han har gitt en ny samisk drakt til en av Norges mest kjente folketoner. Også tittelsangen som ble skrevet til ære for Cantus sin 30-årsdag i fjor, «Dronninga» av Jan Magne Førde, blir å høre i kirka i kulturhuset.

– Det er lenge siden vi har vært i Stjørdal. Sist gang tror jeg var i Værnes kirke, sier dirigent Ramlo-Ystad.