Lokalt kalles Svebergtunet for eventyrslottet. Geir Arne Uthaug lover eventyrlige opplevelser for sine gjester.

Svebergtunet ligger vakkert med fantastisk utsikt over fjorden.

Reist i 2003

Bygget kom opp i 2003 og Uthaug har vært kjøkkensjef og vert de siste fem årene. Her kan han by på lokaler til selskap, bryllup, konfirmasjon, arrangement, møter og seminar.

– Vi kan tilfredsstille de fleste kunder, sier Uthaug og presenterer sin nye vertinne Wibecke Løvseth fra Saksvik og stjørdalingen Hanne Rønning Myran som er kokk.

– Vibeke er med litt over alt. Hun tar imot gjestene og tar vare på dem når de er her. Hun er husets ansikt utad og har kundekontakten. Hun hjelper kundene ved alle anledninger, og skreddersyr arrangementet akkurat slik de ønsker det.

- Vi har ansatt Hanne i tillegg til meg for å få litt mer kapasitet på kjøkkenet. I tillegg har vi en del tilkallingshjelp som er servitører, forteller Uthaug.

– Her på Svebergtunet har vi plassen, stilen og den personlige servicen som mange ønsker. Fra store middager og storslåtte møter, til private sammenkomster og konferanser. Våre lokaler er fleksible, på denne måten vil størrelsen på lokalene kunne tilpasses behovet til kundene. Vi har gode parkeringsforhold på stedet, og enkel adkomst i forhold til kollektivtransport, flyplass, tog og nærliggende overnatting, sier Uthaug.

Gildehallen

Han viser frem Gildehallen som kan dekkes opp til 80 middagsgjester. Hallen har en storslått peis innrammet med vinduer hvor gjestene har utsikt utover fjorden.

– Vi har også en konferansesal nede, med plass til omtrent femti gjester, slik at vi kan ha to konfirmasjoner eller selskap samtidig, sier han og legger til at gjestene kommer hovedsakelig fra Malvik, Stjørdal og Trondheim.

I tillegg til konfirmasjoner og konferanser har de også minnesamvær og bryllup.

Mai er høysesong med konfirmasjoner.

– I juni har vi mange bedriftsavslutninger, Kurs og konferanser. Siste innspurt for sommerferien. I tillegg har vi en del bryllup. I juli holder vi stengt. Og i august starter det på med bryllup igjen. I fjor hadde vi ni bryllup og i år har vi allerede booket seks bryllup, sier Uthaug.

Unik beliggenhet

Bygget har i lang tid vært et landemerke på oversida av motorvegen.

– Vår lokaler har sjel og har alt man forventer av moderne fasiliteter. Det er gode vrimlearealer både ute og inne som sørger for hyggelige avbrekk. Beliggenheten og huset sammen med maten, ser ut for at folk setter pris på. Vi satser på kortreist mat med blant annet kjøtt fra Meråker og har ordentlige porsjoner. Maten lages helt fra bunn og våre gjester blir mette, sier Uthaug.

Eier Ivar Fjellseth er daglig leder. Bygget ble i sin tid bygget for hans firma Mersalg og ble i starten brukt til firmaets møter og konferanser.