Er det noen som går med en drøm om å prøve laksefiske i Stjørdalselva eller fiske i sjøen, men har ikke utstyr til dette, så kan Tove Skaget hjelpe. Og det er ikke bare fiskestenger. Skaget har både vadere, jakker og redningsvester til fisketuren.

– Utstyret er tiltenkt de som ønsker å prøve ut sjøfiske eller elvefiske. Alt du trenger er fluer eller sluker, sier Skaget, når hun viser frem litt av utstyret på SJFFs vald Avelsgård/Kringen.

– Vi tar et depositum på 300 kroner som betales tilbake etter endt fiske. Utlånet gjelder for en uke, men kan forlenges hvis vi har nok utstyr. Vi har utstyr til både laksefiske og sjøfiske. Både fluestenger og kasteslukutstyr. sier Skaget.

– Har det vært stor interesse for å låne utstyr?

– Vi har bare lånt ut ett sett så langt. Men det er tror jeg er på grunn av at vi har publisert dette blant fiskere, og de har utstyr fra før.

– Fikk hun noe fisk?

– Nei, hun ble syk, så det ble ikke så mye fiske, sier Skaget og forteller at dette er det første året SJFF har denne ordningen etter at Norske Lakseelver sponset oss dem utstyr.

– De som låner utstyre må ordne seg med fiskekort, hvis de skal fiske laks i elva.

– Er dette nybegynnerutstyr.

– Det er ikke noe problem for nybegynnere å bruke det, men det er bra utstyr som holder til de fleste som vil prøve fiskelykken, sier Tove Skaget.

De som ønsker å låne utstyr kan treffe Tove Skaget på tlf. 93004223.