Eirik Fløan (24) er ansatt som daglig leder i Namdalskystens Næringsforening. Han starter i den nye stillingen allerede 1. september.

Det betyr samtidig at han kan være på vei ut av politikken

"Spennende"

- Hvorfor nettopp denne jobben?

- Fordi det foregår veldig mye spennende der ute på kysten, med havbruk, skipsfart og det hele. De to kommunene Vikna og Nærøy står i dag for halvparten av verdiskapningen i Nord-Trøndelag, sier Erik Fløan.

Han har tidligere arbeidet innenfor kommunikasjon og markedsføring. Han håper å kunne ta med seg erfaringer fra tidligere jobber inn i den nye stillingen. Han kommer nå fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Allskog.

Søker fritak

- Du har flere sentrale politiske verv. Vil det være mulig å forene en slik jobb med din politiske virksomhet?

- Allerde for en uke siden fratrådte jeg som leder for Stjørdal Høyre. Det var naturlig etter at jeg flyttet fra Stjørdal. Jeg er også innstilt på å søke meg fritatt fra fylkestinget fra årsskiftet, når Nord-Trøndelag fylkeskommune går over i historien.

Tar pause

- Betyr dette at du legger politikken på hylla?

- Jeg tar ihvertfall en pause. Men jeg har ingen konkret plan for hva som skal skje videre, sier Erik Fløan.

24-åringen fra Skatval er i dag Høyres gruppeleder i fylkestinget i Nord-Trøndelag. Han er også Høyres 2. vararepresentant til Stortringet, og han var inntil for kort tid siden leder i Stjørdal Høyre.