På saklisten til det ekstraordinære formannskapsmøtet står det én sak: Å drøfte Meråker kommunes deltagelse på Grenseløse Meråkerdager 2017. Som kjent endte det med et enstemmig vedtak med sterk kritikk mot ordføreren da formannskapet hadde saken på bordet for en drøy uke siden.

- Det er viktig å få drøftet det som har skjedd. Det har fra min side aldri vært snakk om å bruke 400.000 kroner i friske penger for å delta i Grenseløse Meråkerdager, sier ordfører Kari Anita Furunes.

Avklart på forhånd

Ifølge ordføreren er det bestilt stand og materiell for 237.000 kroner for å delta på Grenseløse Meråkerdager. Før hun dro på ferie, hadde hun avklart med fungerende rådmann at kommunens sektorer skulle dele på denne regningen innenfor sine respektive budsjett.

- Slik jeg oppfattet det, var det en tydelig avtale om dette med fungerende rådmann da jeg gikk ut i ferie, sier ordføreren.

Villedet

- Mener du at formannskapet har blitt villedet av administrasjonen?

- Ja, helt klart, ut fra det som var utgangspunktet. Saken er presentert for formannskapet på en helt annen måte enn det som var bestilt. Jeg hadde aldri gått med på noe som handler om å bruke friske penger uten et politisk vedtak om det. Gjennom fungerende rådmann hadde jeg fått garantier fra sektorsjefene om at det fantes inndekning i sektorenes budsjett. Det som ble lagt fram for formannskapet, var en helt annen sak enn det som var avklart med meg på forhånd, sier hun.

Gjennomdrøfte

Hva vil det ekstraordinære møtet i formannskapet munne ut i?

- Det viktigste nå er selve deltagelsen i Grenseløse Meråkerdager - slik formannskapet har diskutert gjennom snart to år. Så er det viktig å få drøftet hva som har skjedd. Jeg vil ikke forskuttere hva formannskapet sier. Men jeg syns det er viktig at formannskapet er kjent med den prosessen som var lagt opp fra ordførerens side, sier hun.

Besk kritikk

Som kjent endte formannskapets møte for en drøy uke siden med besk kritikk av ordførerens framgangsmåte, vedtatt av et enstemmig formannskap. Formannskapet var "veldig kritisk" til ordførerens framgangsmåte og mente at hun hadde gått langt ut over sine fullmakter.

Det ekstraordinære møtet i formannskapet finner sted førstkommende mandag klokken 16, to timer før møtet i Meråker kommunestyre samme dag.