Håvard Tidemann er åpenbart fornøyd med prestasjonen til Kor E 14, koret som han svinger taktstoken over, på jubileumspremieren. Det har han all grunn til. Forestillingen sitter med liv, driv og presisjon.

Det samme sier responsen fra salen.

Imponert

- Hva jeg syns? Veldig bra! Jeg er imponert. De er ikke så veldig mange annfolk i koret, men e høres veldig godt, siern Nils Lundemo fra Flora. Personlig likte han veldig godt "Annas visa".

- Det er den fineste sangen, og de framfører den skikkelig bra, sier Nils Lundemo.

Kavalkade

Jubileumsforestillingen omfattet blant annet en kavalkade over korets 90 år lange historie. Statuttene fra stiftelsesåret ble høytidelig lest opp, ett for ett. Første punkt sier noe om formålet: Å samle mennesker med lyst til å synge i kor. Koret besvarte punktet med et rungende "JA!".

Eller glimt fra mørke krigsår, da koret var oppe i 70 medlemmer, og der de en sen kveld framførte nasjonalsangen "Ja vi elsker" - mens forsamlingen stående overhrøte framføringen.  Det samme gjentok seg da dagens kor framførte "Ja vio elsker". Spontant reiste publikuim i storsalen på samfunnshuset seg mens sangen ljomet fra scenen.

Ny fane

Tove Kjelsli har vært med i koret siden 1989.

- Jeg liker å synge, og så er det veldig sosialt. Og så har vi veldig artige fester og fine turer.

Til jubileet har hun laget ny fane til koret. Fonnfjellet er selvsagt med, og elva, og E 14. Og "treet hass Guttorn", et tre der Guttorm Aavik finner en sangfugl som passer til den enkelte person som fyller år.

Gave

Gaver hører naturligvis med til et jubileum. Ordfører Kari Anita Furunes var på plass med ordførerkjedet rundt halsen, og med gave til jubilanten.

Jeg er invitert, og det setter jeg stor pris på. Det er beundringsverdig at en 90-påring inviterer itl fest med gjester og det hele, sier ordføreren, som selvsagt hadde med seg gave: en blomsterbutkett og 4000 blanke kroner.

Burlesk og sakralt

Koret bød på et variert repertoar på jubileumsfesten, fra det bursleske og til det sakrale.

Dirigent Håvard Tidemann var ihvertfall fornøyd etter første omgang. I pausen oppsummerte han innsatsen slik:

- Om det skulle gå skeis i andre omang, lever vi lenge på den første!

Hva slags svineri kan dette være? Foto: Ivar Værnesbranden