- Bolighuset var fullstendig overtent og delvis nedbrent da vi kom fram. Vår innsats handlet om å berge nabohuset, sier brannsjefen i Meråker, Håvard Nicolausson.

Han var selv til stede da brannvesenet rykket ut til husbrann på Teveldalen natt til mandag.

Tomt hus

Brannvesenet fikk melding om brannen litt etter midnatt natt til mandag.

- Det er alltid dramatisk når vi får melding om husbrann. Når det brenner såpass langt unna som på Teveldalen, vet vi også at det vil ta litt tid før vi kommer fram. Heldigvis fikk vi raskt bekreftet at det ikke var folk i huset, sier han.

Kraftig vind

På grunn av kraftig vind natt til mandag sørget brannvesenet for å ta en del forholdsregler. Blant annet hadde de folk ute i terrenget rundt selve brannen for å sikre seg at gnister fra brannen ikke antente skog eller andre hus i nærheten.

- Det var såpass vått i terrenget at det var ingen stor fare. Men det er en del hytter i området rundt. Heldigvis hadde vinden en slik retning at nedfall fra brannen ikke rammet noen av disse hyttene, etter det vi kunne registrere, sier Håvard Nicolausson.

Svensk hjelp

Meråker brannvesen fikk også bistand fra brannvesenet på Storlien, der veien til Teveldalen er betydelig kortere enn fra Meråker sentrum. Ved denne anledningen var brannvesenet fra Meråker likevel først på plass.

- Men med brannmannskap fra Storlien på plass hadde vi godt med ressurser. Etter et par timer kunne vi dimittere dem, sier Håvard Nicolausson.

Ubebodd

Det nedbrente huset ligger etter det Bladet forstår like ved E 14, omtrent rett over veien for Grenserasten.

Huset som brant, var ubebodd.