Tirsdag 21. november møter Malvik seniorkor på Antikvariatet på Bakklandet i Trondheim for å spille inn fire program for NRK P 1 pluss. De glade senior-sangerne fra Malvik skal være publikum i salen - og ikke minst skal de lede an i allsangen.

"Stor ære"

- Det er en stor ære å bli spurt! Det er snakk om fire radioprogram på NRK P1 pluss. Men jeg dro litt på det da spørsmålet kom. "Vi skal ha julekonsert 6. desember, og vi har ikke tid til å øve inn et nytt korparti nå, svarte jeg", forteller Per Arild Lyng, dirigent for Malvik seniorkor.

- Heldigvis fikk jeg umiddelbart beskjed om at vi ikke skal opptre som kor. Vår oppgave blir å lede allsangen, sier han.

Gjester

Alene blir de ikke i programmet. Det har nemlig to musikalske gjester, sangeren Stephen Ackles og jazzvokalisten Kirsti Huke, som blir musikalske frontfigurer i de fire programmene.

Per Arild Lyng vet ennå ikke når de fire programmene blir sendt på radio.

Bringer glede

Malvik seniorkor består av "rundt 25 godt voksne mennesker", som dirigent Per Arild Lyng uttrykker det.

- Flest damer, slik det gjerne er i blandakor. For oss er det viktig at vi har det trivelig i lag, og at vi bringer glede til dem vi opptrer for, sier dirigenten.

Temakonserter

Malvik seniorkor har den årlige adventkonserten som fast programpost foran hver jul. De siste to årene har koret også invitert til temakonsert i forsamlingshuset på Midtsand. Her engasjerer de profesjonelle sangere med akkompagnatør.

- Første året hadde vi temaet "operette". I år var temaet "filmmusikk", sier Per Arild Lyng, dirigenten som selv er en habil sanger som gjerne opptrer sammen med de profesjonelle utøverne.