De yngste i Hegra i.l. framfører en fersk sang, skrevet for anledningen. Foto: Ivar Værnesbranden

Rolf Einar Pedersen var åpenbart en lykkelig mann da Hegra i.l. på lørdag offisielt kunne åpne Hegra i.ls nye klubbhus.

- Tidligere hadde vi bare et garderobeanlegg, ikke noe eget klubbhus. Men nå har vi fått et samlingspunkt for klubben. Vi kan ha aktiviteter og møter på ettermiddags- og kveldstid,  og vi har også snakket om at vi nå kan få til aktiviteter for barna om ettermdidagene, sier Rolf Einar Pedersen.

- Hegra i.l. fyller 125 år i år. Dette er klubbens juibileumsgave til seg selv, sa han til den store forsamlingen som var samlet for å være med på åpningen av dt nye klubbhuset.

Rett for bygda

Det er det tidligere Folkets HUs som nå har blitt klubbhus for idrettslaget.

- Vi kom fram til at det ville være rett for bygda å overlate huset til idrettslaget. Det er krevende å drive et hus, vi har hatt gode erfaringer med samarbeidsavtalen som vi tidligere hadde med idrettslaget. Vi har også sett det som har skjedd rundt oss med det idrettsanlegget som er bygd opp. Derfor var det lett for Hegra Arbeiderlag å trekke den konklusjonen at vi overlater huset til idrettslaget, sa Alf Daniel Moen fra Hegra Arbeiderlag på markeringen.

Enorm dugnad

Det nye klubbhuset er først og fremst resultatet av en enorm dugnadsinnsats. Under prosjektleder Arve Haugens kyndige ledelse framstår huset i helt ny skikkelse.

- Innvendig er alt renovert. Vi har lagt nytt tak, vi har malt veggene, det er lagt nytt golv, og vi har laget nye toalett. Også utvendig er det lagt nytt tak, forteller sjefen for dugnadsarbeidet.

Antall arbeidstimer har han ikke regnet på, men han forteller at nærnere 50 personer har deltatt i arbeidet.

Hyggelig pris

Idrettslaget betalte 62.000 kroner til arbeiderlaget for å få overta huset. I tilllegg er det brukt 420.000 kroner til å pusse opp og sette huset i stand.

- Vi kan fastslå at vi har fått et meget godt hus til en hyggelig pris. Det vi har brukt av penger, har stort sett gått til å kjøpe materialer. Hele jobben er gjort på dugnad, sier Rolf Einar Pedersen.

Gode ønsker

Gratulantene sto i kø på åpningsdagen. Det var hilsener fra flere av lagts avdelinger, det vanket gratulasjon og gode ord fra Hegra Sparebank, og den forrige eieren, Hegra Arbeiderlag, benyttet selvsasgt anledningen til å gratulere.

Thomas Wintervold, leder i fotballavdelingen, sa det slik:

- Nå er det ingen som matscher oss når det gjelder anlegg!