Mye besøk og mange tilfredse utstillere under "Julekos 2017", som ble avholdt i messebygget lørdag og søndag. Ny utstiller av året var Sissel Berge fra Selbu.

– Det var Nina (Sarheim, journ.anm.) som gjerne ville ha meg med. Jeg deltar veldig lite på messer egentlig, men jeg har bodd i Malvik en gang i tida og har brukt området her veldig mye. En fin plass, og jeg er glad i Malvik. Jeg har veldig mye kunder i Malvik fra før.

Tidlig lærdom

Sissel har spesialisert seg på plantebaserte hudpleieprodukter, og produserer alt selv hjemme i Selbu. Kunsten har hun lært av sin bestemor.

– Jeg er heldig og er oppvokst med ei bestemor som er født i 1905. Hun kunne veldig mye om planter og urter. Hun var dårlig til beins, så hun sendte meg tidlig ut. Allerede fra 2-3-årsalderen fikk jeg i oppgave å gå ut for å høste planter for henne. Jeg lærte tidlig hvilke planter som kunne brukes til hva, og hvordan du kunne trekke ut de forskjellige virkestoffene fra plantene, forteller hun.

Egenprodusert

– Alt er egenprodusert. Jeg dyrker en del planter og urter hjemme på gården. Det meste henter jeg ute i naturen. En dame på Frosta dyrker tynnved til meg, og jeg videreforedler, høster og tørker eller lager avkok og oljeuttrekk. Jeg omforedler plantene til hud- og hårpleie, forklarer Sissel.

Produktene ble tatt godt i mot under helgas julemesse.

Godt salg

– Det har vært veldig bra besøk både i går og i dag. Fine dager, mye kjekke folk. En god del handler julegaver, noen handler til seg selv også .Veldig godt salg! Jeg har vært på Malvik senter tidligere og skal inn på Malvik senter igjen med varer på en ny butikk som har kommet der, Hummer og Kanari, forteller Sissel.

Årets "Julekos" var den åttende i rekken. Arrangementet øker i popularitet for hvert år, i følge initiativtaker og arrangør Nina Sarheim.

Kan ikke gi seg

– Det har gått over all forventing, selv som jeg hadde høye forventinger. Bedre enn noen gang, kunne Nina Sarheim fortelle et par timer før stengetid søndag ettermiddag.

- Bra markedsføring av messa og fra hver enkelt utstiller, er noe av hemmeligheten bak årets økning, mener hun.

Julegaver

- Det er mange som kommer inn og skal handle julegaver og så ender de opp med å handle gaver til seg selv. Vi har fått inn mye nytt, blant annet treskjæring og såper. Dette har blitt bedre og bedre år for år, konstaterer hun.

– Jeg tror jeg aldri solgt så mye sjøl heller som i år. Jeg tenkte jeg skulle slutte for et par år siden, men det gikk ikke. Da ble det protester, ler Nina Sarheim.