Hommelvik-gutten henviste et knippe landslagsprofiler, blant dem Martin Johnsrud Sundby, bak seg på resultatlista og sikret seg en oppsiktsvekkende tredjeplass på 15-kilometeren i fri teknikk.

Etter målgang hadde gjennombruddsmannen vanskelig for å sette ord på det han akkurat hadde utrettet. Sundby var for eksempel slått med 23 sekunder.

-Sånn resultatlista ser ut var dette helt surrealistisk. Det kan ikke beskrives hvor jækla artig det er å slå så store karer som er bak meg på resultatlista i dag. Det er helt rått, smilte Jenssen til Stjørdalens Blad og sendte noen tanker til pappa Jens.

- Faren min er bestandig irritert på meg når jeg er ferdig med skirenn, for jeg har alltid forrykende avslutninger. Jeg slår flesteparten da, men førsterundene er elendige. På fredag ga jeg for eksempel fra meg 54 sekunder til Johannes (Høsflot Klæbo) på fem kilometer. I dag skulle jeg bevise for han at jeg skulle gå fort i starten, smilte Jenssen.

Sjokkert

Pappa Jens var ikke med til Beitostølen, men fulgte rennet på TV hjemme i Hommelvik.

- Ja, han er hjemme, for vi har jo noen dyr å passe på. Vi kan ikke reise fra alt bestandig, men han kommer til norgescuprennene på Gålå neste helg. Det blir artig, smilte Jan Thomas.

- Er du litt sjokkert over det du har fått til?

- Ja, det er vel bare fornavnet. Jeg kan aldri tenke meg at jeg klarer å sove når jeg legger meg i kveld, sa 21-åringen.

- Hadde du peiling på at du var i så god form?

- Nei, det hadde jeg ikke peiling på. Jeg tenkte at jeg kunne gjøre et bra løp. Og med en plass topp 20 tenkte jeg at jeg virkelig ville ha gjort et bra løp. Å klatre opp på seierspallen kan ikke beskrives, smilte unggutten.

Jaktglad

Etter å ha vært seierspallen med landslagsløperne Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund ville et fulltallig pressekorps ha en bit av den for de fleste ukjente unggutten. Jenssen tok seg god tid i pressesonen og ga følgende presentasjon av seg selv:

- Jeg er oppvokst på gård, og har gått fire år på videregående i Meråker. Nå går jeg på grunnfag idrett. Jeg har vokst opp på gård med mye fysisk arbeid og vært med pappa i grisehuset og i skogen. Jeg har vært allsidig hele veien, og kanskje er det derfor jeg gjør det så bra.

På spørsmål om han er odelsgutt, svarte stortalentet:

- Nei, dessverre. Jeg skulle gjerne overtatt gården, det er en drøm det også. Men først skal jeg bli god på ski.

I øyeblikket er han bosatt i Meråker med kjæresten.

- Men jeg er mye hjemme helgene. Jeg er glad i å jakte, så i helgene jakter jeg og i ukedagene trener jeg, smilte 21-åringen.

Tror ikke på Kuusamo

Nå retter han blikket framover. Norgescuprennene på Gålå kommende helg blir trolig neste oppgave. At søndagens kruttsterke pallplass vil holde til plass i troppen til verdenscupåpningen i Kuusamo, tror Jenssen nemlig ikke.

- Kuusamo tror jeg de proffe får ta seg av, så får jeg heller bevise at jeg kan gå fort på Gålå, smilte han.

Landsslagstrener Tor Arne Hetland antydet at Jenssen er en klar kandidat til å få gå verdenscuprennene på Lillehammer om to uker, men det vil heller ikke gjennombruddsmannen bruke mye krefter på.

- Nei, det der får Hetland tenke på. Jeg skal i hvert fall ikke begynne å tenke på Lillehammer, for da kan det gå til helvete alt sammen, smilte Jenssen.

Målet denne vinteren har nemlig ikke handlet om verdenscup.

- Drømmen min er å ta en individuell medalje på fellesstarten med skibytte i U23-VM. Det målet satte jeg meg før sesongen, sa søndagens tredjemann.

Landslagstrener Hetland roste Hommelvik-gutten.

- Han blomstret skikkelig i dag. Jeg hadde hørt noen rykter om at han var i god form, men at han var i så god form, det hadde jeg ikke trodd, sa han.