Ordfører Kari Anita Furunes er lite glad for tallene som kommer fram i Ungdata-undersøkelsen for Meråker. Først og fremst fordi det kan få konsekvenser for de unge selv med tanke på utdanning og framtid.

Samtidig er hun opptatt av å få gjort noe for å snu den negative utvikilngen. Hun ser stort behov for å arbeide strategisk med ungdomsmiljøet, både på kort og lang sikt.

Temamøte

- Vi har allerede gjennomgått undersøkelsen i et utvidet politiråd for å se hvordan vi kan følge opp. Her ble det besluttet å ha et temamøte i løpet av januar. Dette blir et møte som er åpent for alle, og der vi særlig ønsker å få høre ungdommens egne røst. Det er viktig at ungdommen er til stede på et slikt møte, sier hun.

På dette temamøtet vil både tallene fra Ungdata-undersøkelsen og fra Elevundersøkelsen, som snart vil være klar, bli gjennomgått. Ordføreren er opptatt av å se begge undersøkelsene i sammenheng.

Tiltak

Samtidig mener du det er riktig å bruke kommunale penger på tiltak mot ungdom, selv i en tid der kommunen har økonomiske utfordringer.

- Vi vil opprette en halvstilling som SLT-koordinator, og jeg forventere at det blir en del av budsjettet, sier hun.

Andre har tidligere omtalt en SLT-kontakt som selve krumtappen i det forebyggende arbeidet ved at denne personen kan koordinere forebyggende tiltak og samtidig være et bildeledd mellom politiet og kommunen.

Utviklingstrekk

Er ordføreren overrasket over det som kommer fram i undersøkelsen?

- Vi må se alt i en større sammenheng og se på utviklingstrekk. Jeg syns det er tist å se at også Meråker følger trender ellers i samfunnet. Samtidig syns jeg det er viktig å se Elevundersøkelsen i sammenheng med Ungdata-undersøkelsen, sier ordfører Kari Anita Furunes.