Under Høstjakta i Hommelvik svømmehall lørdag stilte klubben med 14 deltagere. Det er bare rundt halvparten av alle under 12 år som klubben råder over.

- Vi er rundt 60 aktive svømmere i klubben, og halvparten av dem er under 12 år. Vi har de siste årene hatt fokus på rekruttering, og har lyktes godt, sier Heidi Steen, leder for svømmeklubben.

Svømmeskolen

Den viktigste grunnen til at Steen & co har oppnådd så god deltagelse, er svømmeskolen de arrangerer både høst og vår.

- Hvert år deltar rundt 200 nybegynnere på våre svømmeskoler. Når de er ferdige med kurset, forsøker vi å få dem med over i vår yngste treningsgruppe i klubben, sier hun.

Har ambisjoner

Også i de eldre klassene opplever klubben fremgang. I fjor kvalifiserte ni svømmere fra Malvik seg til Landsdelsårsklassemønstringen (Låmø), som er en variabel for hvor godt klubben gjør det i klassene fra 12 til 16 år.

- I år blir vi noen færre, ettersom vi har mistet flere av våre eldste. Samtidig har vi noen utøvere som leker med tanken på å kvalifisere seg til UM og NM, men pr. i dag ligger vi et par sekunder bak kvalifiseringskravene, sier Steen.

På trenersiden er klubben godt skodd, og har NTNU-student og tidligere konkurransesvømmer Fanny Petersen som hovedtrener for satsingsgruppen.

- Vi har gode trenere, men vi ønsker flere. Spesielt ønsker vi flere instruktører på våre svømmeskoler, sier hun.

114 deltagere

I fjor fikk ikke Malvik ILs svømmegruppe arrangere Høstjakta, ettersom klubben ikke rådde over nok autoriserte dommere. I år var den saken i orden, og i tillegg kunne klubben stolt vise frem de nye og tidsriktige startpallene.

- I år deltar 114 under Høstjakta, hvor 45 er rekrutter. Til neste år er målet 150 svømmere, og da har vi et ønske om å tilby elektronisk tidtaking, sier Steen.

Heidi Steen er glad for at Malvik IL har lyktes så godt med rekrutteringsarbeidet de siste årene. Foto: Frank Skaufel