Det sier Jonny Grande fra Meråker, etter fremvisningen av filmen "Mannen fra Snåsa". Sammen med kona Snefrid så han filmen i Kimen Kino mandag ettermiddag.

Filmen omhandler fenomenet Joralf Gjerstad, bedre kjent som Snåsamannen. Mannen med de magiske hendene som kan helbrede og gi håp til mennesker i vanskelige livssituasjoner.

Til stede var filmskaperen Margreth Olin, som tok seg god tid til å prate med ekteparet og andre besøkende etter filmforestillingen.

- Filmen gjorde et sterkt inntrykk. Tårene rant, forteller Snefrid Grande.

- Jeg har selv vært igjennom mye, og jeg blir rørt når jeg ser noe slikt, sier Jonny Grande.

Fikk hjelp av Snåsamannen

Ekteparet har selv besøkt Snåsamannen for 26 år siden. Datteren på 12, Ann Helen Grande, trengte hjelp.

- Han så på meg og sa at dette tror du ikke på, smiler Jonny Grande.

Snåsamannen kom også med en spådom til far og datter.

- Gjerstad sa at han gledet seg til å se datteren i norgestoppen i skiskyting, forteller han.

Gull i junior-VM

Det er unødvendig å si at Gjerstad fikk rett. Mange husker nok Ann Helen Grande, jenta fra Meråker som hevdet seg både nasjonalt og internasjonalt i skiskyting, med blant annet en 10. plass fra verdenscupen og gull fra junior-VM i stafett.

- Vi synes filmen ga et godt bilde i forhold til forventingene og til det vi har hørt om Gjerstad. Det er en sterk film, sier de.

Stor interesse

Dokumentarfilmer er ikke alltid like populære på kinolerretet. Det finnes unntak. Heftig og Begeistret samlet 700.000 besøkende. Mannen fra Snåsa er i ferd med å bli historisk.

- Vi når aldri opp til Heftig og Begeistret, men vi har passert 72.000 besøkende. I løpet av noen dager blir Mannen fra Snåsa den nest mest sette dokumentarfilmen på kino i Norge, sier Margreth Olin.

I Stjørdal er også filmen blitt svært populær. Kimen ligger på 8. plass av alle kinoer i landet med et besøkstall som har passert 1.700.