Tre av de som storkoste seg foran en fullsatt sal, var guttene Gabriel Austvik, Ola Rolseth Rimul og Elias Ertsgaard. Under Barnas Kulturmønstring bidro de med taktfast og dyktig spill på hver sin minitrompet.

Her kan du se flere bilder fra årets utgave av Barnas kulturmønstring i Kimen tirsdag kveld.

De tre guttene både veivet med trompetene og fikk instrumentene til å lyde både samstemte og kraftige i den kjente melodien «Drunken Sailor».

-Dette var artig og vi fikk mye applaus etter at vi var ferdige. Melodien vi spilte var ikke så vanskelig å spille, men vi har øvd mye på forhånd, forteller Gabriel Austvik.

De tre guttene går sammen og øver på minitrompet på Kulturskolen. Der har de fått øvd mye sammen med sin musikklærer Geir Lauvås.

På rekke og rad

Gjennom vel to timer, bare avbrutt av en kort pause midtveis, ble de tretti innslagene introdusert på en både morsom og dyktig måte av de fire konferansierene Live Strand, June Straume Strand, Anton Amli Vestmo og Håkon Lie Knotten.

Under årets Barnas Kulturmønstring fikk vi sett at det gror godt også blant de yngste kulturutøverne. Mange bidro med vakker sang, enten alene eller sammen med en eller to andre, noe valgte å framføre vakre danser og andre sang i kor. Også aspirantene fra Hegra skolekorps og hele Halsen skolekorps med egen drilltropp fikk vi oppleve fra scenen. I tillegg viste flere trommere seg fram, mens Runar Chang Nordgård spilte dyktig på piano alene foran alle tilhørerne.

Grunnlegger

Idéen med Barnas Kulturmønstring er det Frode Aune som står bak. Som lærer ved Kulturskolen ser han daglig mange dyktige unge som trives med å spille og synge. I Kimen tirsdag kveld hadde han mange medhjelpere med seg for å kunne avvikle et såpass stort arrangement på en knirkefri måte.

-Det var ekstra artig med en smekkfull sal i kveld og rekordmange unge deltakere. Om et par år vil nok flere av de som deltok her i dag, kanskje melde seg på Ungdommens Kulturmønstring. Da har de allerede litt erfaring med å stå på en stor scene, sa en godt fornøyd Frode Aune.

Frode Aune mottok mye og velfortjent applaus fra alle i storsalen tirsdag kveld for alt han gjør for kulturlivet i Stjørdal, blant annet å lage Barnas Kulturmønstring for tredje år på rad. Foto: Einar Hugnes