De fleste kjenner noe av Bob Dylans kunstneriske verker. Alle som har vært på nachspiel har sikkert sunget med på «Blowin In The Wind» og «Mr. Tambourine Man», men konserten torsdag 11. februar i Kimen kommer til å inneholde mer enn de aller mest kjente slagerne.

–Vi skal forsøke å få med sanger fra hans fleste epoker. Dylan har gitt ut nærmere 40 plater, og skulle vi hatt med én sang fra hver plate ville holdt på i fire timer, sier Terje Craig Furunes, musiker og produsent.

Stort band

Han står bak Tribute To-serien, og har invitert med seg et band bestående av Torgrim Hallem på munnspill og sang, Rolf Forbord på akustisk gitar og sang, gitarist Per Anders Elvertrø, trommis Espen Myrvang, pianist Tor Erik Tuseth og Frank Scott på orgel. Selv skal Craig Furunes spille bass.

–I tillegg har vi invitert to gjesteartister. Camilla Larsen fra Hell skal fremføre én låt og Arild Vårvik fra Ler skal synge to sanger av Dylan på norsk, oversatt av Håvard Rem, sier Craig Furunes.

Den største utfordringen var å få laget en konsert som presenterer Dylans enorme produksjon.

–Vi har et luksusproblem, og kunsten er å begrense seg. Vi havner på rundt 20 sanger, og konserten vil vare nærmere to timer. Vi har plukket ut personlige favoritter, enkelte av hans mest kjente låter men også noen mer ukjente.

Bruker storskjerm

Bob Dylan er ikke den mest karismatiske artisten på scenen, og Craig Furunes og hans medmusikanter lover at deres konsert vil være mer fortellende.

–Vi har valgt en kommuniserende form, og skal underholde med anekdoter underveis. I tillegg har vi en storskjerm med presentasjoner av Bob Dylan og hans sanger.

Den første konserten i Tribute To-serien ble en suksess. I november ble Gary Moore hyllet, foran drøyt tre hundre mennesker i storsalen.

–Denne gang arrangerer vi konserten i Vektersalen, og der er det plass til 200. Vi håper selvsagt på fullt hus. Neste konsert blir til høsten, men vi har ikke valgt ut hvem vi skal hylle, sier Craig Furunes.