Det årlige kulturarrangementet i Lånkehallen, som har vært arrangert den først helga i februar de siste ti årene, samlet som vanlig nesten full hall. Så var det da et ekstra fyldig, spennende og variert program arrangørene hadde å by på.

Som kveldens gjesteartist hadde de fått tak i selveste Jan Eggum. Nå bidro han ikke så veldig mye under det 2,5 timers lange jubileumsprogrammet. Kun tre sanger fikk han framføre.

Her kan du se flere bilder fra det store jubileumsarrangementet.

Opptrådte i én time

Seinere på kvelden, etter matservering og før dansen til gruppa Jhohans, holdt han imidlertid en konsert i nesten en time. Der fikk de som var tilstede hele kvelden høre enda flere av Jan Eggums kjente og noen mer ukjente viser, også fra hans aller siste plate som er innspilt i Rio de Janeiro.

-Her blir det ikkje mykje tjo og hei. Mitt motto er: Av dur er du kommet, til moll skal du bli, vitset Jan Eggum fra scenen før vi fikk høre en av han aller tidligste sanger, nemlig «Mor jeg vil tilbake».

Mot slutten av jubileumskonserten var Jan Eggum igjen tilbake på scenen, og framførte «Ta meg med» og «Heksedans». Her fikk både Camilla Larsen og Trine Mette Uthus synge sammen med Jan Eggum i hver sin vise. Også publikum i salen ble ivitert til å synge med på refrenget på «Helsedans».

Mye mer

Nå var jubileumsforstillinga med Lånke Kultur så mye mere enn et musikalsk møte med Jan Eggum. Det fikk vi oppleve i gjennom de mange artistene, gruppene og korpsene som i tur og orden entret scenen.

Til å lede det hele hadde arrangøren denne gangen satset på moromannen Christer Nilsen fra Lånkerevyen. Jobben som konferansier gjorde han på en glimrende måte. Aldri har vi ledd så mye av en konferansier som det vi gjorde i Lånkehallen lørdag kveld. Mye også takket være Pål Thyholt og Thomas Vollseth, også de fra Lånkerevyen. Som utkledde frivillige brøt de inn flere ganger da Christer Nilsen skulle introdusere de neste innslagene.

Overrakte blomster

De som bidro under 10-årsjubileumsfeirnga til Lånke Kultur lørdag kveld, i tillegg til gjesteartist Jan Eggum, var i tur og orden: Jon Uthus, Lånke Skolemusikk, Oddvar Nergård, Lånkerevyen, gruppa No Problems, gruppa Lånke Rock, Anette Wangbergs trio, Søstrene Drivstuen, Lånke Musikkforening, Tove og Ketil Husby, Camilla Larsen, Roar Nygård, gruppa Bad Girls, Lånke Brass og Anne Mali Moum.

Grunnlegger av Lånke Kultur Kolbjørn Geving overrakte blomster til flere av de som gjennom sin innsats over flere år har bidratt med å gjøre Lånke Kultur til en årlig suksess. Overskuddet av Lånke Kultur pløyes da også tilbake til lag og foreninger, og til unge og lovende utøvere som vil gå videre innen sang og musikk.

Selv om Jan Eggum bare var på scenen og framførte tre sanger under selve jubileumsforestillinga, fikk tilhørerne et trivelig møte med en av Norges aller fremste visekunstnere. Foto: Einar Hugnes