–Vi tar 25-årsmarkeringen på hotellet der det hele startet. Når konsertene går inne, kanskje det blir litt mer gala. Så får vi evaluere om vi skal tilbake på stasjonene etterpå, sier Jon Uthus, styreleder i Blues in Hell.

Nytt av året for bluesfestivalen, er at NSB er med som partner.

De presiserer at det er jernbaneverket, togenes Avinor, som bestyrer stasjonene. Da er det på sin plass at årets festival har konserter på togene.

Bluesvogner på togene

Dagtogene fra Bodø og Oslo får egen bluesvogn på festivalens første dag, 1. september.

–Jeg spurte pianist Eden Brent fra USA om hun kunne tenke seg å spille på toget. «Wow det vil jeg gjerne» svarte hun. Mange har mast mye om å få henne tilbake etter at hun spilte på Hell i 2011, sier festivalleder Kjell Inge Brovoll.

Brent trakterer pianotangentene på toget fra Oslo S til Trondheim. Fra Bodø spiller Tito Larsen Quartet på veien til Værnes.

–Kvartetten vant Union Bluescup i 2015, Norsk bluesunions konkurranse for lovende unge artister, sier Brovoll.

Han lover minnerike togreiser for de som skynder seg å bestille billett.

Scandic og Kimen

Årets festival har hovedsete på Scandic Hell. Der blir det fire scener, med navn etter de fire hovedsponsorene.

–I dag signerer vi en langsiktig avtale med våre fire hovedsponsorer. De gjør det dette ambisiøse prosjektet mulig, sier Brovoll.

I tillegg skal Kimen brukes som arena for å styrke tilbudet til eldre, yngre og familier.

–Det blir spennende å ta i bruk Kimen. To forskjellige lokasjoner gjør det mulig å ha typiske festivalkonserter med festivalstemning på dagtid samtidig som vi har et tilbud for andre grupper, sier Brovoll.

Hundrevis av paraplyer inne

Årets festival har paraplyer som et av temaene. 200 paraplyer er allerede delt ut til Stjørdalsbarnehagene som de skal male.

–Vi har skaffet en masse paraplyer i år, som er litt ironisk siden vi flytter inn. Flere hundre gullparaplyer skal henge fra takene, og vi får med oss barna til å legge inn flotte farger, sier Brovoll.

NSB in som partner

Brovoll sier det føles helt naturlig ut å ha NSB som ny samarbeidspartner siden det er lange tradisjoner med togreisende både nord- sør- og østfra.

–Personlig er jeg veldig glad i tog. Jeg har ikke helt tatt inn over meg at vi ikke er på stasjonen i år også, men heldigvis har vi NSB på laget, sier Kjell Inge Brovoll.

redaksjonen@bladet.no

74 83 95 00