Regissøren er nominert til den prestisjetunge prisen for oppsetting av Shakespeare-klassikeren «Romeo og Julie», ved Det norske teateret i Oslo.

- Jeg har visst om det ei lita stund. Det er veldig, veldig, veldig kult, og litt absurd, sier Bjørseth.

Kjente navn

Nominasjonen ble kjent onsdag da juryen presenterte de nominerte til årets priser. I tillegg til Bjørseth er blant annet skuespiller Ane Dahl Torp bland de nominert.

Bjørseth har også tidligere fått pris for eksamensforestillingen sin da hun avsluttet registudiene i Nederland. Hun sier selv dette er en mye større ære.

- Jeg har ikke tenkt tanken på at jeg kunne bli nominert til dette en gang. De som blir nominert til Heddaprisen er plukket ut blant alle forestillingene i Norge, sier Bjørseth

Tre nominerte

Stjørdalens Blad har i flere ganger tidligere skrevet om Bjørseth, blant annet i forbindelse med at hun regisserte Carl Frode Tillers stykke «Folkehelsa», som hadde premiere i Stjørdal.

Bjørseth er nå nominert som en av tre regissører.

De to andre nominerte regissørene er Tomi Janežič, for «Doppler» av Erlend Loe, ved Trøndelag Teater i Trondheim, og Tore Vagn Lid, for «Vår ære/vår makt» av Nordahl Grieg, Tore Vagn Lid og Cecilie Løveid, ved Den Nationale Scene i Bergen.

Avgjøres 12. juni

Heddaprisen blir delt ut for 19. gang søndag 12. juni 2016 på Nationaltheatrets hovedscene.

Her kan du lese mer og se bilder av alle de nominerte.

Bjørseth forteller at hun også i fjor var tilstede på utdelingen av Heddarpisen.

- Jeg gleder meg masse. Det er stor stas, pent antrekk og høy hvitvinsfaktor, sier Bjørseth.

- Men jeg føler at jeg har vunnet allerede.