Torsdag og fredag går Matdager i Stjørdal av stabelen for tredje året på rad. 34 stands og boder skal fordeles på Torget og i Gågata. Det blir muligheter til å smake på masse mat og drikke fra hele Trøndelag, i tillegg til ost fra Akershus.

– Kvalitet og mangfold er to viktige stikkord for matdagene i Stjørdal, sier prosjektleder Odd Petter Haugseth.

Både torsdag og fredag holdes det kokkekamper mellom deltakerne. Kokkekampene foregår slik at deltakerne lager en 2-retter på 30 minutter med dessert til. De mest erfarne deltar i kokkekamp torsdag, mens de som ennå ikke er faglærte skal konkurrere mot hverandre på fredag. Maten leveres av Stene Gård på Frosta.

Markerer nye Coop Mega

Blant nykommerne på Matdager i Stjørdal, finner vi pølsemaker Erik Saasen Strand som er nyetablert i markedet, og dette blir hans første matfestival.

Selbutunet lanserte sin første sjokolade i mars, og er blant de nyeste. Nyåpnede American Steak House Stjørdal stiller også med en stand.

Åpningen av nye Coop Mega skal markeres, men hvordan er ikke ferdig planlagt ennå.

På Egon vil Stjørdalsbryggeriet presentere sine nye ølsorter, og Scandic Hell Hotel skal servere forskjellige småretter på Torget.

Asiatisk dans

Kulturinnslag blir det også en del av. Publikum får blant annet en oppvisning i asiatisk dans. Øystein Berntsen, kjent fra NRK-programmet Kjempesjansen i 2006, tar med seg gitaren og kommer for å spille.

Vilde og Hedda Drivstuen kommer også for å fremføre noen låter på sine gitarer.