Solfrid Winther, Reidun Monstadt og Svanhild Hjelseng var blant de mange som valgte å tilbringe en varm og solbadet torsdagskveld i det kjølige interiøret i Stjørdal kirke.

– Jeg er veldig glad i gammel kirkemusikk og jeg liker det pompøse ved orgelbruset. Jeg syntes virkelig at Stjørdal kirke, som de aller fleste andre kirker, burde få sitt eget orgel og da gjerne ett fullt pipeorgel, mener Reidun.

– Selv om dette var en utrolig vakker konsert, mener jeg at kisteorgel kan bli litt spinkelt i en kirke i det lange løp, mener hun.

Krever midler

Kantor i Stjørdal kirke, Brita Sjøberg, brukte sommerkonserten til å vise spennet i hva et kisteorgel kan tilby.

– Vi har en drøm om at menigheten på lang sikt skal klare å samle inn nok penger til å kunne installere et ordentlig pipeorgel. Det er imidlertid et svært kostbart instrument og krever mange millioner kroner. For å se på om det er mulig å få til en midlertidig og rimeligere løsning, har vi derfor fått lånt dette kisteorgelet fra Nidarosdomen, forteller hun.

Bredt repertoar

Sjøberg hadde fått med seg kantor i Levanger kirke, Erling Nergaard, på klaver og orgel og Tuva Hatlelid Mortensen på obo. På programmet sto musikk fra 1500 til 1900-tallet og verkene var valgt ut for å vise spennet i uttrykk et kisteorgel gir.

– Selv om vi ønsker oss et stort orgel i kirka, var det spennende å høre kisteorgelet, sier Svanhild Hjelseng.

– Kombinasjonene orgel og obo og også orgel og klaver, var svært vakker.

– Så nå får vi alle finne fram lommeboka og bidra, mener Reidun Monstad.