Det var femte året på rad at SKA-Frika slo opp sirkusteltet og arrangerte Sommerfest på Sveian. Som vanlig strømmet publikum i alle aldre til det som antakelig er den beste, minst kjente festivalen i Trøndelag.

Utvikler seg fint

Elvin Venæs (23) fra Stjørdal er bassist i SKA-frika og spilte også i Suit i tillegg til å være en del av bandet til Celine Helgemo. Elvin, som studerer musikkvitenskap ved NTNU, syntes festivalen utvikler seg fint.

– Samtidig føler jeg at vi holder på det at dette er en fest for folk som liker musikk, uavhengig av alder, sier han.

Fornøyd

Også vokalist i SKA-frika, Trude Bekkavik er strålende fornøyd.

– Jeg føler at vi blir stadig bedre og at arrangementet begynner å bli mer proft, sier hun etter å ha hoppet omkring på scenen framfor elleville fans en times tid. – Vi ser at folk kommer tilbake og at de trives og det er det som er meningen!

Gode band

Trude og Elvin er enige om at noe av styrken til Sommerfesten, ligger i at de booker gode band som fremdeles er forholdsvis ukjente.

– I år som i fjor er vi utrolig fornøyde med bandene som takket ja til å spille her. Det viser at det er et veldig høyt nivå på liveband i Norge, sier Trude.

– Vi har også flere gode band i bakhodet med tanke på neste år, så det er bare å sette av den nest siste helga i juli 2017!