Kunstner og rockesanger Gudny Aspaas blir igjen å finne på Strikken i Meråker, onsdag og torsdag i neste uke. Aspaas, som opprinnelig er fra Meråker men er bosatt i Oslo, lager vakre smykker i sølv som er populære både blant sambygdinger og i resten av landet.

Aspaas, som har fire år på Statens håndverk- og industrikunstskole bak seg, forteller at hun fikk inspirasjonen til yrkesvalg gjennom et tv-program om smykkedesignere fra Paris.

Trollbundet

– Jeg var bare 13 år, men ble helt trollbundet av det jeg så. I tillegg til smykkene har hun også en lang musikkarriere under beltet. Jeg kommer faktisk med nytt album til høsten og er i ferd med å legge siste hånd på verket i disse dager, sier multikunstneren.

– Det er noen år siden sist, så det blir spennende.

Når Aspaas lager smykker, er det gjerne i en kombinasjon av sølv og andre materialer.

– Jeg kan bruke for eksempel stener og perler og også lær når jeg skaper smykkene. Hun smelter ikke om sølv selv, men bruker halvfabrikata. Enten i form av strenger og kjeder, eller i plater hvor jeg skjærer ut de formene jeg ønsker.

Godt å komme hjem

Aspaas syntes det er godt å komme hjem til Meråker.

–Jeg tenker ofte på hvor heldig jeg er som vokste opp både i en tid og på et sted som det jeg gjorde. Det å være omgitt av trygge mennesker og vakker natur på den måten, er slett ikke alle forunt lenger, ikke en gang i Norge, avslutter Gudny Aspaas.

Kunstner og rockemusiker Gudny Aspaas stiller ut på Strikken i Meråker. Foto: Privat