I dag offentliggjorde Kimen Kulturhus høstprogrammet, og det er et rikholdig program kulturinteresserte stjørdalinger og meråkerbygger kan boltre seg i.

Trøndelag føles som hjemmebane

Violet Road fra Tromsø er et av bandene som legger turen innom Stjørdal i løpet av høsten. De har spilt 70-80 konserter siden de startet turneen i februar og det er et blodtrimma band stjørdalingene får se på scenen i Kimen.

- Vi har aldri spilt på Stjørdal det gleder vi oss veldig til. Trøndelag føles litt som hjemmebane for oss og vi føler både tilhørighet og støtte fra område, sier Solberg til Stjørdalens blad.

Bandet skal til Danmark i neste uke, men når de kommer til Stjørdal i november er det siste innspurt på turneen de startet på rett etter jul.

- Det var et par steder som vi ikke rakk innom i vår, men som vi nå har fått til, så vi gleder oss veldig. Og så kommer vi nok til å gjøre litt endringer på det settet vi har hatt. Kanskje får vi ånden over oss og prøver ut noen nye låter på Stjørdal. Det er alltid stas.

Spennvidden er stor på høstens program, og markedsansvarlig Lene Fjellstad, både håper og tror at programmet vil falle i smak hos publikum.

- Vi har en bra spennvidde, og det er også vårt samfunnsansvar. Selvsagt har vi sikkerstikk som DDE, Odd Nordstoga og Halvdan Sivertsen på plass. Men vi har også smalere tilbud, og det er så mye bra og spennende som skal gjeste Kimen i høst.

Manges ubestridte favoritt

Når høstprogrammet ble sluppet i dag, tok Lene Fjellstad og resten av Kimen-gjengen opp noen ess fra ermet. Et av essene var Tromsø-bandet Violet Road. De har oppnådd en enorm popularitet her i landet på kort, ikke minst på grunn av deres fantastiske live-opptredener. Så her er det bare å sette av lørdag 12. november.

- Vi er stolte over å ha fått Violet Road hit til Stjørdal. I tillegg har vi store navn som Ole Ivars, Håkon Bleken, Jo Strømgren og DDE. Det burde være kjente navn for de fleste. Og de kommer i tillegg til navn som Odd Nordstoga, Hekla Stålstrenga, Ole Paus, Jonas Fjeld og MGP jr sitt juleshow, som har vært klare en god stund allerede, fortsetter Fjellstad.

Masse spennende

Fjellstad vil også trekke fram en del andre ting som skjer i høst.

- Allerede i september vil vi lage skikkelig Liverpool-stemning i Kimen. Da har vi fått Ragnhild Ansnes til å fortelle om sitt forhold til den engelske klubben. I tillegg fyller vi kulturhuset med effekter og ulike konkurranser. To dager senere kommer de folkekjære karene fra Ole Ivars og spiller opp i storsalen. Senere kommer den kjente engelske strykerkvartetten Maxwell String Quartett, og det gleder vi oss enormt til.

- Hvor viktig er spennvidden i programmet?

- Den er meget viktig. Vi skal vise fram mangfoldet i kulturen. Derfor er vi veldig glade og stolte over at Håkon Bleken kommer med sine bilder til Kimen i høst, likeså Jo Strømgren med sitt danseforestilling "The Tribute to the Art of Football". Og så må vi heller ikke glemme en rekke flotte teateroppsetninger, med Adamseplenes elleville forestilling "Alle tiders julebord". Den er verdt å få med seg, avslutter en stolt og fornøyd markedssjef.

I tillegg til programmet som er listet opp under, vil det komme inn en rekke arrangement med lokale lag og foreninger.

Her er programmet for høsten:

16. sept: Andreas Wahl: Elektrisk

17. sept: Rainbow Project: The Dio Years

18. sept: The Brazz Brothers

21. sept: Riksteateret: Min Kamp (Knausgård)

24. sept: Lørdagsvrimmel: Midnight Special

26. sept: Liverpool-hjerter - foredrag m.m.

27. sept: Halvdan Sivertsen

28. sept: Ole Ivars

29. sept: Sugarfoot

1. okt: Maxwell String Quartett

5. okt: Kveli, Rånes og Bremseth - Hipp, hipp, hipp

6. okt: The Real Group

8. okt: Spurv - musikal for barn under 3 år

9. okt: Norsk Ungdomssymfoniorkester og Olav Sonstad

20. okt: Hekla Stålstrenga

23. okt: Bjørn Alterhaug Quintett

26. okt: Arne Benoni - Mitt musikalske liv

29. okt: Jubileumskonsert - Skatval Hornmusikklag

30. okt: Nord-Trøndelag Teater - Snåsamannens sang

1. nov: Riksteateret - Landstrykere

2. nov: Michael Wiehe

6. nov: Håkon Bleken stiller ut i galleriet

11. nov: To ruste herrer

12. nov: Violet Road

16. nov: Jo Strømgrens dansekompani - The Tribute to the Art of Football

18. nov: Odd Nordstoga med band

19. nov: Nord-Trøndelag Teater - Alle tiders julebord

25. nov: Julelatter med Stand Up Norge

29. nov: Trondheim Symfoniorkester  - The Snowman

30. nov: MGP jr Juleshow 2016

6. des: Riksteateret - Heia Flåklypa

8. des: No e D.D.E. jul igjen

15. des: Nord-Trøndelag Teater - Snøhula

20. des: Christmas with Nordic Tenors