Keylan i Stjørdal får helt andre dimensjoner idet arrangørene legger inn et Trøndersk mesterskap. Lanet flyttes samtidig til storsalen i Kimen kulturhus.

- Det er ikke noe offisielt fra før. Så da tar vi det. Vi skal arrangere Trøndersk mesterskap i Counter Strike!, sier ungdommene på Kimen. De er kjempeentusiastiske.

Konkurranser

- Det vil bli mulig å delta i Counter Strike og Global Offensive, Leauge of Legends og Over Watch pluss et par spill til. Vi driver og vurderer hva som er populært. Rocket League blir nok med også, sier Gunnar Hegstad ved Carbon fritidsklubb.

Lanet er fra 13 år og oppover. Det blir vakthold døgnet rundt og alltid voksne til stede, selv om Keylan er 90 prosent ungdomsdrevet.

E-sport er stort på verdensbasis og i Norge. Tusenvis av ungdommer spiller, og det har også blitt høythengene premier og store pengesummer for de flinkeste.

Også på Keylan blir det pengepremier, og de er høynet i år, forteller Gunnar Hegstad som står i spissen fra prosjektet sammen med en gjeng dedikerte ungdommer. Premiepotten er på 15.000 kroner.

160 billetter

Det er en egen nettside hvor du kan melde deg på: Keylan.no eller gå på Facebook.

Årets Keylan blir over to dager, tirsdag 11. til tirsdag 13. oktober med plass til 160 deltakere. I tillegg blir det 30 ungdommer som skal være med og arrangere. Dermed blir det et par hundre personer i sving.

160 billetter er lagt ut, og som vanlig er det først til mølla.

- Det har vært rift om plassene på ungdomsklubbens høstlan. I fjor var det 80 plasser og de ble fylt, forteller Hegstad.