– Vi utvider eventyrstien både i antall spillplasser og med nye stier. Arrangementet har økt på fra år til år siden starten for fire år siden, men vi har plass til flere, så vi legger opp til økning i år også, sier Mari Moe Krysinska i kulturetaten i Stjørdal kommune.

– Hvor mange aktører er med i år?

– Det blir godt over 200 et sted.

– Noen nye?

– Hegra mottak er ny. Nytt er det også at det blir eventyrlesning fra flere bunkere i området. Ellers er Opera Trøndelag etter to års pase, noe som er veldig gledelig. Det er det også at Carbon blir større og større på Eventyrstien. Det viser seg at Eventyrstien blir stadig mer populær for ungdom.

Bred interesse

– Hvem er målgruppen for Eventyrstien?

– I utgangspunktet var tanken at det var barn fra 0–10 år som var målgruppen, men det viser seg at dette er noe som treffer bredere. Eventyrstien har blitt populær både hos ungdom, foreldre og eldre. Det synes vi er veldig artig, sier Mari Moe Krysinska.

Stemningsfull inngang til fjorårets Eventyrsti i Monsberga.

Overraskelse

Eventyrstien går av stabelen torsdag 29. september.

– Den varer bare to timer. To intensive timer, men de som er der fra starten av vil få seg en overraskelse i form av et spennende innslag.

En del av norskfaget

For elevene på musikk- og danselinja ved Ole Vig videregående skole er deltakelsen på Eventyrstien gjort til en del av norskopplæringen.

– Vi på dans er delt opp i flere grupper, som alle har fått i oppdrag å fremstille ulike eventyr gjennom dans, sier Maria Kvalvik.

Også musikkelevene har fått tilsvarende utfordring.

– I tillegg til norskfaget har vi også flettet inn musikkhistorie i vår oppgave. Det gjør at vi også må flette inn folkemusikk i vår måte å illustrere eventyrene på gjennom musikken. Det er nytt i år, og noe som har gjort det enda litt mer utfordrende, sier Karin Myran.

– Så nå øver dere på innslagene til Eventyrstien i norsktimene?

– Ja, men vi må bruke både kvelder og helger i tillegg for å få alt ferdig i tide, sier de to elevene på musikk- og danselinja.

Eventyrstien er et samarbeidsprosjekt mellom etat kultur i Stjørdal kommune og Selbu kulturskole.