Dette var også målet med prosjekt «Kulturuke» ved Aglo videregående skole.

Positive

- Prosjektet er veldig fint. Vi lærer samhold. For min del gjør jo dette at jeg får mer forståelse for de som kommer fra andre kulturer, sier elev Erik Eggen (22).

- Jeg synes det er veldig bra. Vi skal samarbeide om å lage mat og utstilling. Vi lærer å respektere hverandre, sier også Shaukri Hiri (29), også hun elev på Helse og oppvekst.

Lager mat

Avdelingsleder Kari Dalen Aspenes forteller entusiastisk om opplegget som munner ut i en utstilling fra elevene på Helse og oppvekst.

- Vi er mange land representert på avdelinga, og elevene har vært inndelt i 14 grupper, en for hver av de 14 nasjonene som det er elever fra. Gruppa for et land går sammen om å lage en matrett fra det landet, og i tillegg lage en utstilling som forteller litt om kulturen i landet. På gruppene har det vært mange interessante tema og diskusjoner, forteller Aspenes.

Åpen dag

I dag er det åpen dag på Aglo og mulighet til å oppleve det kulturelle mangfoldet på nært hold, Man kan også se utstillinga og kjøpe mat fra ulike land hvis man stikker innom Helse og omsorg sin kulturmesse i elevkantina. Pengene går til hjelpeorganisasjonen Mercy Ships.

Aglo inviterer til Åpen dag både på dagtid i dag og etter arbeidstid.  Mer informasjon står på skolens hjemmeside.