Det er innsatsen på Lånkebanen, med VM i rallycross og det hele, som de tre prisvinnerne æres for.

– Veldig fortjent pris til Johan Kristoffersen, Harald Lauritzen og Helge Hugdahl, som deler årets pris. Hugdahl får den post mortem, han gikk bort for noen  år siden, sier Hjørdis Thyholt, leder i kulturkomiteen i Stjørdal.

Mange kandidater

Thyholt sier at det i år var svært mange forslag på kandidater til kulturprisen. En stor jobb å vurdere seg gjennom alle forslagene.

– Dette viser hvilken aktivitet vi har på kulturområdet i Stjørdal. Det er stor bredde i kulturengasjementet, og denne gang er det bil og motor som stikker av med prisen, sier lederen i kulturkomiteen i Stjørdal kommune.

– Disse tre får prisen for en stor innsats på Lånkebanen gjennom mange år på Frigården. De har stått på og fått til EM og VM i rallycross, og vi vet nå det blir videreført i 2017. De tre har et hav av dugnadstimer, og de har enorm stor kompetanse innen motorsport og arrangement. Et arrangement som skaper store inntekter til lag og foreninger når det skjer noe på banen. Det handler også om å få banen godkjent, tilfredstille ulike internasjonale krav, og det har disse bidratt til, sier Thyholt.

Johan Kristoffersen er en av dem som mottar kulturprisen i Stjørdal.

På verdenskartet

Hun forteller de startet på 80-tallet.

– Under VM-helgene setter de Stjørdal på verdenskartet. Husk, dette er frivillig innsats, de tar ingen betaling for den jobben de gjør. Så prisen er mer enn fortjent, sier Hjørdis Thyholt.