Mange hadde tatt turen til Kimen lørdag for å få med seg åpninga av utstillinga med bilder av Håkon Bleken, og kanskje et nærmøte med kunstneren selv.

Da mangeårig leder i Stjørdal Kunstforening Sidsel Schønberg åpnet utstillinga foran et nærmest fullsatt galleriområde inne i Kimen, måtte hun skuffe mange med at kunstneren selv ikke fikk til å komme.

– Beklageligvis er ikke Håkon Bleken her. Han meldte i fra i morges at han ikke fikk til å komme. Det synes vi er veldig leit. Kunstnere er ikke så enkle å ha med og gjøre enkelte ganger. Det gjelder ikke for Håkon Bleken. Han har vært enestående i forhold til denne utstillinga, sa Sidsel Schønberg innledningsvis i sin åpningstale.

Sidsel Schønberg i Stjørdal Kunstforening måtte åpne utstillinga med verker av Håkon Bleken alene, da kunstneren selv meldte forfall lørdag morgen. Foto: Einar Hugnes

Om seg selv

Deretter fikk de frammøte en gjennomgang av Håkon Blekens liv og utvikling som kunstner. Der kom lederen for kunstforeninga inn på blant annet oppsettinga av Hedda Gabler ved Trøndelag Teater, der Bleken laget mange bilder og til slutt selve plakaten.

Håkon Bleken har hatt mange måter å uttrykke seg på, noe som vises godt på utstillinga som nå står i Kimen, ei utstilling som vil bli stående fram til 27. november.

Selv hadde Håkon Bleken sagt mye om sin egen situasjon da Sidsel Schønberg nylig snakket med han.

– Han synes det er spennende å ha så mange oppgaver i en så høy alder. De siste årene har vært hans mest aktive og kreative år, kunne han fortelle meg, sa Sidsel Schønberg.

Løp og kjøp

– Takk for at så mange kom. Nå er det bare å løpe og kjøpe, avsluttet Sidsel med i sin åpningstale, noe mange lo godt av.

På veggene i Kimen henger riktignok noen trykk som ikke er avskrekkende dyre. Høyest priset er et selvportrett av kunstneren selv, til hele 170.000 kroner.