Det hele startet som en drøm. Frontfiguren i stjørdalsbandet Jonne & Dæm, Jon Uthus, har ønsket å gjøre noe i samarbeid med TrondheimSolistene i lang tid.

– Jeg har grublet på tanken om å gjøre noe med en strykekvartett. Jeg vil gjøre noe annerledes og føre musikken inn i nye rammer, forteller han.

Helt tilfeldig møtte han Stein Larsen på gata. Larsen er daglig leder i TrondheimSolistene.

– Vi snakket litt om det, og det ender med en konsert i storsalen i Kimen. Dette er en stor satsing, understreker Uthus.

Konserten finner sted torsdag 23. mars.

– Spennende prosjekt

TrondheimSolistene opptrer i ulike former og sammenhenger. Nå kommer de med en strykekvartett som skal smeltes sammen med de for anledningen seks musikerne i Jonne & Dæm.

– For min egen del, som er en liten lokal artist, er dette et veldig spennende prosjekt. Det blir et kulturløft. Nå er vi i gang med å plukke ut låtene til konserten, forteller Jon Uthus.

Det er Morten Huuse som lager arrangementet for strykekvartetten.

– Han tar utgangspunkt i både gamle og nye låter som jeg har skrevet, sier Uthus, som gleder seg til å presentere nytt materiell på vårparten neste år.

– Det blir flere nye låter. Signaturen er preget av at det er jeg som skriver dem. Jeg har forventninger spesielt til én låt, som heter «Kvit som snø». Det er en melodi som kanskje er den mest instrumentale som jeg noen gang har laget. Jeg tror det kommer til å bli vakkert med strykere på scenen.

Jonne & Dæm har gitt ut to album og én singel. Uthus utelukker ikke at det blir en ny utgivelse etter hvert.

Frister med flere konserter

De seks bandmedlemmene gleder seg stort til kvelden i Kimen kulturhus. Jon Uthus, Trine Mette Uthus, John Oddstein Aune, Jan Inge Tjørhom, Arne Skognes og Odd Halvor Moen ser alle fram til å jobbe med de profesjonelle musikerne i TrondheimSolistene.

I tillegg så blir etter all sannsynlighet saxofonisten Vegard Hasfjord fra Stjørdal også med.

I første omgang er det tenkt at konserten kun skal være i Kimen. Men:

– Vi bruker jo penger, ressurser og energi på å få til denne konserten, som jeg tror blir knallbra. Da er det jo fristende å trøkke til med flere konserthus også. Men det får vi se på. Først er det Kimen som gjelder, sier Jon Uthus.

Billetter til konserten, som du kan kjøpe på hjemmesiden til Kimen kulturhus, legges ut lørdag 3. desember.