Frivilligsentralen i Stjørdal fikk besøk av Rotary onsdag.  Lokallaget med leder Thorbjørn Kristensen i spissen har bestemt seg for å støtte Frivilligsentralens prosjekt "Jul for alle", forteller Hanne Myrvang, leder på sentralen.

"Skikkelige saker"

Det forberedes et nytt stort julaftensarrangement i Fosslia fjellhall, og målet er at iallefall barna skal få en gave.

- Rotary kom med sju store pakker. Det skal være skikkelige saker som garantert vil komme nytte, og det vil bli gitt til noen som trenger det, sier Hanne Myrvang. Hun har et lite nyss om hva som er i pakkene.

- Det er litt verdifulle gjenstander, større leketøy som kanskje passer til vinteraktiviteter i Norge, avslører hun.

Utfordrer

Thorbjørn Kristensen i Rotary ønsker å sende ut en stafettpinne, så han utfordrer Ole Myrbekk i Seniorforum om bidra med julegaver til arrangementet.

- Kristensen sa det med glimt i øyet at han ønsket at stafettpinnen så blir sendt videre fra dem igjen til et annet lag eller en annen organisasjon. Jeg synes det er et flott initiativ. Vi er avhengig av hjelp fra lokalsamfunnet med å komme i mål til jul i år. Det kom 200 på julaften i fjor, og vi trenger minst like mange pakker i år, sier Hanne Myrvang.

Frivilligsentralen har til intensjon å samle inn julegaver til alle barna i fjellhallen julaften.

- For eksempel at gavekort på kino er fine gaver. Mange tar seg ikke råd til sånt. Ellers er det bra med aktivitetsgaver, tegnesaker, dokker, lego og lignende, sier Myrvang.

Gaver må ikke være så dyre sier hun. Det er tanken som teller.

- Vi sier fra 100 til 200 kroner, men vil sortere så det blir noen lunde likt på alle. Det har vi frivillige til å hjelpe til med.

Ber lokalsamfunnet om hjelp

- Hvordan gikk det i fjor?

- Vi ga ut til det var tomt, og vi greide heldigvis å gi til alle barn.  Dette arrangementet holder på å bli så stort at vi ikke har sjangs til å greie det alene, så fint at folk kommer og vil bidra.

Frivilligsentralen deler også ut til folk utenom julaftensarrangementet, forteller Myrvang.

- Det er folk vi kjenner som vi vet har lite - sårbare familier. Og vi har hatt en avtale med barnevernet, slik at de har fått til noen av sine.  Jeg har også delt ut gaver til krisesenter, fengsel og barnekreftavdelingen St. Olavs Hospital når det har vært noe til overs, sier Hanne Myrvang.

- Flott initiativ, sier Hanne Myrvang til Thorbjørn Kristensen og Rotary. Foto: Frivilligsentralen