På søndag synger Kor E 14 julen inn i Floren kapell. Sammen med seg har koret solistene Torgeir Rotabakk og Eva Marie Meådal. Dessuten vil elevene ved Flora oppvekstsenter delta med luciaopptog.

– Konserten i Floren kapell har blitt en naturlig tradisjon ettersom koret består av medlemmer langs E 14. Nærmere en tredjedel av medlemmene i koret kommer fra Flora. Det er også en utflyttet florbygg, tidligere lensmann Odd Magnar Horten i Meråker, som er konsertens konferansier, sier Ellen Hetland Ljung, styreleder i Kor E 14.

– Repertoaret?

– Vi stiller med et ganske variert program. Før pausen synger vi kjente sanger fra korets faste repertoar. Etter pausen vil programmet bære sterkere preg av jul. Hovednummeret er "Adams julesang", mest kjent som "O helga natt". Her er Torgeir Rotabakk solist, forteller Ellen Hetland Ljung.

Koret har for anledningen også et samarbeid med Floren sanitetsforening, som serverer kaffe på forsamlingshuset Florvang etter endt konsert.

Innom Sverige

Kor E 14 går så avgjort en uvanlig hektisk helg i møte, der konserten i Flora er bare ett av flere element.

– På lørdag synger vi i Handøl i Sverige, på søndag ettermiddag i Flora, og mandag synger vi på sykehjemmet i Meråker. For koret blir dette en megahelg, sier Ellen Hetland Ljung.