Bluessjef Kjell Inge Brovoll synes ikke det er mindre stas fordi om det er sjette året på rad at Hell er nominert. To ganger med andreplass.

– Det er en ganske stor fjær i hatten til organisasjonen Blues in Hell. I år har vi danket ut både Slottsfjellfestivalen og Øyafestivalen. Vi er eneste norske uansett kategori, sier Brovoll.

Stjørdal på arrangørkartet

– Masse festivaler er nominert. Men det er mange tusen festivaler i Europa. Det er spellemannsprisen for festivaler dette. Og nok en gang er vi med på å sette Stjørdal på kartet som en arrangørby.

Det har vært en innledende runde der publikum og jury har gitt sine stemmer, forteller Brovoll.

Det er de ti beste med flest stemmer fra både jury og publikum som er i finalen i hver kategori.

Hvem som endelig vinner blir klart under en gallautdeling med stor seremoni 11. januar i forbindelse med musikkonferansen Eurosonic i Nederland.

Stemmekampanje

– Det hadde vært fryktelig artig å vinne, sier Kjell Inge Brovoll.

Festivalens venner har kjørt en kampanje for å få folk til å stemme. Men i år teller jurystemmene mer enn tidligere. Brovoll tror det gjør sjansen for at Blues in Hell kan nå helt opp heller større enn mindre.

Uansett hvordan det går – Brovoll og hans team jobber ufortrødent mot ny festival på Hell 31. august – 3. september 2017.