– Det er artig å kunne synge sammen med ungene. Noen sanger kunne jeg, men en del var ny for meg, sier Arne Nordback (75), som er beboer ved Lånke bosenter.

Turné

Det er babyer og mødre som har vært med på kulturskolens «Sang ved livets begynnelse» i høst, som er på turné rundt på bosentrene før jul.

–Dette er en turné som er en del av den kulturelle spaserstokken, som har blitt til en helt fantastisk førjulsgave det er veldig artig å reise rundt med, sier Mette Stene Ertsgaard og Ann Kristin Andersson. De har laget opplegget rundt turneen fra kulturskolen.

Kjemperespons

– Hvordan har responsen vært rundt om?

– Vi har fått kjemperespons fra beboerne. Møtet mellom babyer og eldre mennesker er veldig spesielt. Man kan se hvordan de eldre lyser opp når de ser barna og synger med på de julesangene de kjenner. Dette er et møte mellom det nyeste livet i Stjørdal, og de aller eldste blant oss, sier de.

Sprudlende barn under et bølgende teppe av farger. Foto: Bjørn Fuldseth

Kjent og nytt

Den halvtime lange konserten inneholder både gamle kjente julesanger og noen helt nye sanger.

– Vi har med noen sanger som er like gamle, og vel så det, som publikummet vårt. I tillegg har vi også med noen sanger som nesten er like ferske som babyene, sier Mette Stene Ertsgaard og Ann Kristin Andersson.

Ann Kristin Andersson lager artige lyder som lille Imre Røkke Martinsen synes er fryktelig morsom. Foto: Bjørn Fuldseth

Bra opplegg

Det er totalt 12 babyer og mødre som har vært med på «Sang ved livets begynnelse» i høst. Gruppen er delt i to, sånn at halvparten er med på hver konsert.

– Dette har vært et veldig trivelig og bra opplegg med bruk av artige instrumenter, som lager lyder som barna synes er kjekke. Det er også veldig givende å være med på denne turneen. Man ser at de gamle våkner opp, kjenner igjen sanger og hiver seg med i sangen, sier Frida Andreasen, som er mamma til Erik på sju måneder.

Blir kjent

– Opplegget med kulturskolen har også vært veldig kjekt for oss voksne. Som nyinnflytta til Stjørdal er dette en fin måte å bli kjent med nye mennesker på, tilføyer Frida Andreasen etter konserten.